Ο απολογισμός του Προέδρου Χριστοδουλίδη και το κύκλωμα με το ξέπλυμα χρήματος στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




H υπόθεση της Ουκρανής και το μεγάλο ποσό που μετέφερε στην Κύπρο, η διακαναλική του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, η κατάσταση στη Γάζα με τους αμάχους και η συνεχιζόμενη αντίδραση για το νέο σύστημα αξιολόγησης στο δημόσιο είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Φιέστα αυτοπροβολής» και γράφει ότι επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις για την διακαναλική συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας και ότι προσπάθησε να πείσει ότι πέτυχε τεράστιο και πολυσχιδές έργο.

Αλλού αναφέρει ότι είναι κρίσιμη η μέρα για την τιμή του ρεύματος με συνάντηση ΑΗΚ-ΡΑΕΚ. Η «Α» προβάλλει σε άλλο ρεπορτάζ την τοποθέτηση της Αστυνομίας για την Ουκρανή που τελεί υπό κράτηση για διερεύνηση υπόθεσης ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

«Επείγουσα σύσκεψη σήμερα για να κλείσουν τις τρύπες» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει ότι η υπόθεση της Ουκρανής που κουβαλούσε ύποπτα χρήματα ανέδειξε ασυνεννοησία και αδράνεια.

Αλλού αναφέρει ότι ήταν απούσα η Κυβέρνηση από εκδήλωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ το βράδυ της Δευτέρας για τα 60χρονα της δύναμης και επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες προέκυψαν διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών και για την συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά και για τον ευρύτερο ρόλο και τις πρωτοβουλίες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Ο «Π» γράφει σε άλλο θέμα ότι υπάρχει ανταπόκριση για το σχέδιο ‘Ενοίκιο έναντι δόσης’.

Ο «Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα «Πόλεμος για αξιολογήσεις στο δημόσιο» και γράφει ότι είναι καθημερινοί οι καβγάδες στο δημόσιο για τους βαθμούς των δημοσίων υπαλλήλων και ότι εκατοντάδες είναι τα παράπονα στην ΠΑΣΥΔΥ.

Αλλού αναφέρεται στον απολογισμό του Προέδρου Χριστοδουλίδη για τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης, το τι πέτυχε η κυβέρνηση και τι σχεδιάζει. Ο «Φ» γράφει επίσης ότι είναι δύο τα κυκλώματα ξεπλύματος χρήματος, ότι μεταφέρουν εκατομμύρια με επίκεντρο την Κύπρο και ότι η Αστυνομία γνώριζε.

«Πάνω από 25.000 τα νεκρά γυναικόπαιδα στη Γάζα» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που γράφει ότι βρέφη και παιδιά πέθαναν από ασιτία τις τελευταίες μέρες.

Γράφει σε άλλο ρεπορτάζ για σκανδαλώδη απάθεια κυβέρνησης για φορολόγηση των υπερκερδών και ότι το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη να προχωρήσει στη φορολόγηση των υπερκερδών και να στηρίξει την πλειοψηφία της κοινωνίας που υποφέρει. Επίσης προβάλλει τη διακαναλική του ΠτΔ και αναφέρει ότι στον ένα χρόνο διακυβέρνησης, ‘έβαλε λέει τα θεμέλια των όσων οραματίζεται για τα επόμενα τέσσερα χρόνια’.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ φέρει τίτλο στο κύριό της θέμα «Ένας χρόνος διακυβέρνησης: Βελτιώνοντας τις ζωές των πολιτών» και αναφέρεται στα όσα δήλωσε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη διακαναλική του συνέντευξη και την επισήμανση ότι κύριο ζήτημα είναι το Κυπριακό.

Αλλού αναφέρει ότι εντοπίστηκαν πιθανά ποινικά αδικήματα στην σκοπευτική ομοσπονδία και γράφει ότι η Νομική Υπηρεσία ζήτησε αό την Αστυνομία να διερευνήσει τα αποτελέσματα δύο πορισμάτων. Η εφημερίδα γράφει αλλού ότι το ύποπτο βαν στην Κύπρο εμπλέκεται στις τελευταίες κυρώσεις των ΗΠΑ.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Πατάει γκάζι η τιμή της βενζίνης» και αναφέρει ότι έρχεται κοκτέιλ αυξήσεων τον Μάρτιο και ότι εκτιμάται ότι θα πάει στα 1.60 σεντ ως το τέλος του έτους.

Αλλού αναφέρει ότι το κράτος χάνει 50 εκ ετησίως από το λαθρεμπόριο καπνικών ειδών από τα κατεχόμενα και ότι εκτιμάται ότι το 25% της αγοράς μεταφέρεται λαθραία στις ελεύθερες περιοχές. Η «Κ» προβάλλει επίσης την συνέντευξη Τύπου χθες της ΚΕΔΙΠΕΣ και τα όσα ανακοινώθηκαν για νέο σχέδιο πώλησης καλών δανείων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Παραδέχθηκε και τα λάθη του ο Πρόεδρος της Κύπρου, αν και όπως είπε διορθώθηκαν αμέσως: Βασική συνιστώσα οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις, τόνισε…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: