Η διεθνής συνάντηση στη Λάρνακα και οι εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν δεσπόζουν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της Συνάντησης Ανώτερων Αξιωματούχων στη Λάρνακα για το Σχέδιο «Αμάλθεια». Photo via PIO, Σταύρος Ιωαννίδης




H συνέχεια στις ανακρίσεις για την υπόθεση που αφορά τη Μονή Αββακούμ και η διεθνής συνάντηση στη Λάρνακα για τον ανθρωπιστικό διάδρομο προς Γάζα,είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα.

Επίσης προβάλλονται τα όσα αναφέρθηκαν χθες στη Βουλή για τις κάμερες φωτοεπισήμανσης και τα πρόστιμα, η έκθεση της ΕΥ για τις οφειλές πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας και της Βουλής και οι διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών στα υποστηρικτικά προγράμματα του ΥΠΑΝ.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Στο μικροσκόπιο της Ανακριτικής» και γράφει ότι ερευνούν ταυτόχρονα Ιερά Σύνοδος και Αστυνομία για το θέμα της Ιεράς Μονής Αββακούμ.

Αλλού αναφέρεται σε νέο κύκλο αποδόμησης και γράφει για νέο πόλεμο των καμερών ρύθμισης τροχαίας και τα διαμειφθέντα στην Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής. Η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει για τη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων και του Υπουργού Εργασίας σήμερα στο Υπουργείο εργασίας για τους ξένους εργάτες.

«Πέντε πρώην Πρόεδροι οφείλουν να επιστρέψουν χιλιάδες ευρώ» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει για αποκαλύψεις έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε σχέση με «αλχημείες» για το επίδομα γραμματέως πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας και της Βουλής.

Αλλού αναφέρεται στα όσα αποκαλύπτονται καθημερινώς για το θέμα της Μονής Αββακούμ και σε δεύτερο χρηματοκιβώτιο που μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις του Κινέζου Πρέσβη για το έργο στο Βασιλικό.

Υπό τον τίτλο «Η Κύπρος έθεσε τα θεμέλια» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρεται στο κύριό του θέμα στη διεθνή συνάντηση στη Λάρνακα δεκάδων εκπροσώπων κρατών και οργανισμών για τον ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Γάζα.

Αλλού προβάλλει τη χθεσινή διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών που στελεχώνουν τα υποστηρικτικά προγράμματα του ΥΠΑΝ. Επίσης σε άλλο θέμα γράφει για τη συνάντηση του ΠτΔ με τον ΓΓ των ΗΕ στις Βρυξέλλες και τι διαμείφθηκε για την αποστολή Ολγκίν.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Σε παγίδα για τους οδηγούς μετατράπηκαν οι κάμερες φωτοεπισήμανσης» γράφει για τα όσα ακούστηκαν χθες στην Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής και τις τοποθετήσεις για φοροεισπρακτικό μέτρο.

Αλλού αναφέρεται στην καταγγελία ΑΚΕΛ κατά ΡΙΚ για μη προβολή εκδήλωσης της Κοινωνικής Συμμαχίας, κάνοντας λόγο για αντιδεοντολογική στάση. Η «Χ» γράφει σε άλλο θέμα, δημοσιεύοντας σχετική φωτογραφία, για τη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στα υποστηρικτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Η Λάρνακα φιλοξενεί σύνοδο για ανθρωπιστικό διάδρομο προς Γάζα» και αναφέρεται στη χθεσινή διεθνή συνάντηση στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι των G7, της ΕΕ και των ΗΕ.

Επίσης αναφέρει ότι χθες διαδήλωσαν περίπου 1,000 εκπαιδευτικοί στα προγράμματα του ΥΠΑΝ και δημοσιεύει σχετική φωτογραφία. Αναφέρεται σε άλλο θέμα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών και τις τοποθετήσεις για τα πρόστιμα και τις κάμερες.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» έχει τίτλο «Ξύπνησε ο εφιάλτης του άλυτου Κυπριακού» και αναφέρεται στο κύριό της θέμα σε εμπρηστικές δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας. Αλλού αναφέρεται στις αποκαλύψεις για την Ι.Μ Αββακούμ και το ανακριτικό έργο. Η «Γ» αναφέρεται σε άλλο θέμα στα διάφορα σκάνδαλα στον τόπο και γράφει ότι οι ένοχοι παραμένουν ατιμώρητοι.

Το εβδομαδιαίο «Ποντίκι» με τίτλο «Σενάρια ενός -πολύ πιθανού- ναυαγίου» αναφέρεται στο κύριό του θέμα στην αποστολή της Μαρία Ανχελα Ολγκίν, της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ. Αλλού αναφέρεται στα αποτελέσματα δημοσκόπησης για τη Λεμεσό ενόψει δημοτικών εκλογών. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει αφιέρωμα στα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Νέες χυδαίες δηλώσεις για την Κύπρο από τον εκλεκτό του Ερντογάν για την δημαρχία της Κωνσταντινούπολης: «Υπάρχει (δήθεν) τουρκικό κράτος στον βορρά»!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: