Το πακέτο μέτρων στήριξης ύψους €60 εκατ. σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεσπόζει στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Το νέο πακέτο μέτρων στήριξης ύψους €60 εκατ. που ανακοίνωσε χθες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης δεσπόζει σήμερα στα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Οι εφημερίδες της Πέμπτης προβάλλουν, επίσης, στα κύρια τους θέματα το θέμα των «ανεξέλεγκτων υπερωριών» στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου και τομ διάλογο που άρχισε το ΑΚΕΛ για το θέμα της φορολογικής μεταρρύθμισης.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Ανεξέλεγκτες οι υπερωρίες στην ΑΗΚ» και γράφει ότι η διεύθυνση του οργανισμού αποφάσισε την εφαρμογή συστήματος κάρτας για αντιμετώπιση του προβλήματος των υπερωριών, με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να αντιδρούν και αρνούνται να την αποδεχθούν.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην επιλογή του Μιχάλη Ππεκρή ως του υποψηφίου του ΔΗΣΥ για τη δημαρχία της Λάρνακας, με την Πρόεδρο του κόμματος Αννίτα Δημητρίου να λέει ότι ο ΔΗΣΥ προχωρά οργανωμένα και μεθοδικά για να δώσει τη μάχη.

Αλλού αναφέρεται στα σχόλια του ΔΗΣΥ για την ανακοίνωση των κυβερνητικών μέτρων στήριξης, ότι τα μέτρα είναι μεν χρήσιμα αλλά χρειαζόμαστε δε ένα φιλόδοξο ενεργειακό σχεδιασμό.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ανάσα 60 εκατ. ευρώ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις» αναφέρεται στα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακού τύπου διάγγελμα από τον Πρόεδρο για ανακοίνωση των αυτονόητων».

Αλλού γράφει ότι διαστάσεις προσλαμβάνει το πρόβλημα με επαγγελματικά ή άλλα υποστατικά, που μετατρέπονται σε μικρές οικιστικές μονάδες, στον απόηχο της έκρηξης σε υποστατικό στη Μακεδονίτισσα.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι εντός Μαρτίου θα αρχίσει η λήψη καταθέσεων από την ομάδα ερευνητών που ανέλαβαν να διερευνήσουν τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας για διαφθορά.

«Ο Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο του θέμα κάτω από τον τίτλο «Παυσίπονο βραχείας δράσης» και γράφει ότι θετική υποδοχή είχαν σε γενικές γραμμές τα νέα μέτρα στήριξης καταναλωτών και ευάλωτων ομάδων νοικοκυριών, που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημειώνοντας ότι σχολιάστηκε αρνητικά η μικρή διάρκεια της παράτασης των επιδοτήσεων στον ηλεκτρισμό και η μείωση στον φόρο καυσίμων.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη φωτιά που ξέσπασε σε διατηρητέο κτήριο στη Λεμεσό, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες και εκφράζονται φόβοι για κατάρρευσή του. Αλλού γράφει ότι οι κυπριακές αρχές έφεραν ειδικούς για την ισχυρή έκρηξη σε υποστατικό προχθές στην Έγκωμη, αφού δεν βρίσκουν την αιτία διαρροής υγραερίου.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Το ΑΚΕΛ άνοιξε διάλογο για σε βάθος φορολογική μεταρρύθμιση», αναφέρεται στην πρωτοβουλία του κόμματος για τη φορολογική μεταρρύθμιση και χαρακτηρίζει το υφιστάμενο πλαίσιο ως αναχρονιστικό, πολυδιάσπαρτο και χωρίς διαφύλαξη της δικαιοσύνης.

Αλλού γράφει για τη νέα ισραηλινή επιδρομή και λουτρό αίματος στην Τζενίν, την ώρα που ΟΗΕ και κράτη προειδοποιούν ότι επίθεση στην Ράφα θα την μετατρέψει σε «νεκροταφείο».

Σε άλλο θέμα γράφει ότι δύο απεργιακά μέτωπα θα ανοίξουν στα νοσοκομεία στις 27 Φεβρουαρίου, αφού οι ωρομίσθιοι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου κατέρχονται σε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα με τις καθαρίστριες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Τέλος, η αγγλόγλωση “Cyprus Mail», υπό τον τίτλο «Το Υπουργικό Συμβούλιο επέκτεινε τα μέτρα στήριξης», αναφέρεται στο κύριο της θέμα στα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στα οποία περιλαμβάνονται η επέκταση της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος και της μείωσης των φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα μέχρι την Άνοιξη.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην πυρκαγιά που προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε διατηρητέο αρχοντικό στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιείτο ως καταφύγιο για άστεγους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής απορρίπτει ότι υπάρχει μείωση 500.000 τουριστικών θέσεων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Γρηγόρης Σάββα
Λευκωσία, Κύπρος

Συνάντηση του Κόμπου με αντιπροσωπεία της Αμερικανοϊσραηλινής Επιτροπής (ΑΙPΑC): Στην ατζέντα περιφερειακές εξελίξεις και εταιρική σχέση Κύπρου-ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: