Τα προβλήματα με το τερματικό LNG και η έκρηξη στη Μακεδονίτισσα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η σύσκεψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Προεδρικό Μέγαρο και τα προβλήματα με το τερματικό LNG είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου στην Κύπρο.

Επίσης προβάλλονται η ισχυρή έκρηξη από διαρροή υγραερίου σε κτήριο στη Μακεδονίτισσα, όπου στεγάζονται φοιτητές, τα μέτρα για την ακρίβεια που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η «Αλήθεια» υπό από τον τίτλο «Η προεδρική αισθητικός συνεχίζει από το σπίτι…» γράφει στο κύριο της θέμα ότι με τηλεργασία συνεχίζει να εργοδοτείται στο Προεδρικό η αισθητικός που εκτελεί χρέη γραμματειακού προσωπικού και η οποία προηγουμένως συμμετείχε στο επιτελείο του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

Γράφει επίσης ότι τα κόμματα ανέφεραν μετά τη χθεσινή συνεδρία στο Προεδρικό για την Τοπική Μεταρρύθμιση πως αυτή θα εφαρμοστεί και μετά να βρεθούν οι λύσεις. Αλλού αναφέρεται σε ευρωπαϊκό «ναι» για στεγαστικά δάνεια νοικοκυριών (2022-2023) για πρώτη κατοικία έως 400 χιλιάδες ευρώ να εφαρμοστεί μερική επιδότηση επιτοκίου.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Μαύρη τρύπα εκατομμυρίων το τερματικό στο Βασιλικό» ότι σε σήριαλ με πολλά επεισόδια και με κόστος πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τον φορολογούμενο πολίτη εξελίσσεται η υπόθεση που αφορά το τερματικό φυσικού αερίου στο Βασιλικό.

Αλλού γράφει ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού καλεί τους επιχειρηματίες αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων να εγγραφούν στο σχετικό μητρώο και στο Τμήμα Φορολογίας για να μην υποστούν κυρώσεις. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε καταγγελία Τ/κ νεαρών ότι τους επιτέθηκαν Ε/κ στα Πλατάνια.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Αλαλούμ-Αλαλούμ κόστους 500 εκατ. ευρώ» και γράφει ότι αντί να σημάνει συναγερμό η Νομική Υπηρεσία, καθησύχαζε και γνωμάτευσαν πως το πρόβλημα στις διαδικασίες του διαγωνισμού για το τερματικό LNG αφορούσε την κρατική ΔΕΦΑ και την ΕΤΥΦΑ και όχι την Κυπριακή Δημοκρατία.

Προβάλλει επίσης την ισχυρή έκρηξη από απώλεια υγραερίου σε κτήριο στη Μακεδονίτισσα όπου στεγάζονται φοιτητές όπου και τραυματίστηκαν δύο. Γράφει επίσης ότι με την αποκλειστική συμμετοχή των παραγωγών θα λειτουργούν πλέον οι λαϊκές αγορές.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «’Κληρώνει’ σήμερα για την επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα και τα πετρελαιοειδή» γράφει ότι το Υπουργικό αποφασίζει σήμερα τη χρονική επέκταση των υφιστάμενων μέτρων ή κατάργηση ή και νέα μέτρα.

Αλλού αναφέρει ότι σε δίωρη στάση εργασίας για απαράδεκτη συμπεριφορά των εταιρειών πετρελαιοειδών στο Βασιλικό κατήλθαν οι οδηγοί βυτιοφόρων, με τις συντεχνίες τους να προβαίνουν σε σοβαρές καταγγελίες. Προβάλλει επίσης τις διαμαρτυρίες των αγροτών σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η Κυβέρνηση έχει ΄τη θέληση’ να εφαρμόσει τη μεταρρύθμιση» για την τοπική αυτοδιοίκηση ότι οι πολιτικοί ηγέτες κατά βάση υποστηρίζουν την εφαρμογή των νόμων όπως έχουν εγκριθεί.

Γράφει αλλού ότι συνολικά ζημιές ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ προκάλεσαν πυρκαγιές κατά το 2023. Δημοσιεύει, επίσης, φωτογραφία από το «μοβ» λιβάδι στην Κλήρου και γράφει πως φαίνεται ότι η άνοιξη έχει έρθει στο νησί μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ-Αιμιλία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Αισιόδοξος ο Νίκος Χριστοδουλίδης για τη μεταρρύθμιση της ΤΑ: «Υπάρχουν κοινοί στόχοι με τα κοινοβουλευτικά κόμματα», λέει ο Κυπριος πρόεδρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: