Παγιδευμένες φάλαινες – δολοφόνοι κατάφεραν να διαφύγουν μέσα από σωρό παρασυρόμενων πάγων στα νερά της Ιαπωνίας [video]

Oι παγιδευμένες όρκες στα μετακινούμενα κομμάτι πάγου στα νερά ανοιχτά της βόειας Ιαπωνίας. Screenshot via BBC/




Ένας κοπάδι από περίπου δώδεκα φάλαινες – δολοφόνους που είχαν παγιδευτεί από παρασυρόμενους πάγους στα νερά ανοιχτά νησιού Ιαπωνίας φαίνεται πως τα κατάφεραν και διέφυγαν.

Οι όρκες εντοπίστηκαν από έναν ψαρά νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σχεδόν ένα χιλιόμετρο μακριά από το νησί Χοκάιντο, στα βόρεια της Ιαπωνίας.

Πλάνα από drone έδειχναν τις φάλαινες στρυμωγμένες τη μια δίπλα στην άλλη,  να βγάζουν τα κεφάλια τους έξω από το νερό για να αναπνεύσουν.

Οι εικόνες αυτές προκάλεσαν την αντίδραση των κρατικών υπηρεσιών που έστειλαν προσωπικό στην παραθαλάσσια πόλη για να παρακολουθήσει τις φάλαινες.

Το βίντεο προβλήθηκε επίσης στην ιαπωνική τηλεόραση, προκαλώντας ένα κύμα δημόσιας ανησυχίας  αυτή την εβδομάδα και εκκλήσεις για κρατική βοήθεια.

Μια περιβαλλοντική ομάδα ζήτησε μάλιστα από την ιαπωνική κυβέρνηση να στείλει παγοθραυστικό για να βοηθήσει στην απελευθέρωση των παγιδευμένων φαλαινών.

Ωστόσο, σήμερα, , αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το τελευταίο τους δρομολόγιο παρακολούθησης έδειξε πως  οι φάλαινες είχαν απομακρυνθεί από την περιοχή.

«Πιστεύουμε ότι κατάφεραν να διαφύγουν με ασφάλεια», είπε ένας τοπικός αξιωματούχος στην παραθαλάσσια πόλη Ραουσού, εικάζοντας ότι οι φάλαινες μάλλον βγήκαν από τα κενά που υπήρχαν ανάμεσα στα μεγάλα κομμάτια πάγου.

Στα πλάνα του κοπαδιού με τις νεαρές όρκες φαινόταν κάποιου είδους αιμορραγία στα σαγόνια τους – αποτέλεσμα μάλλον της προσπάθειάς τους να δραπετεύσουν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης, οι όρκες, σε αντίθεση με άλλες μεγάλες φάλαινες, δεν μπορούν να παραμείνουν κάτω από το νερό για πολύ καιρό και πρέπει να βγαίνουν τακτικά στην επιφάνεια κάθε λίγα λεπτά.

 

 

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισίου αποκαλύπτονται την Πέμπτη: Σχεδιασμένα από τον διάσημο οίκο Chaumet

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: