Ο οδικός χάρτης για το Κυπριακό και οι δημοτικές εκλογές στις πρώτες σελίδες του κυπριακού Τύπου του Σαββάτου

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Πολιτική επικαιρότητα που περιλαμβάνει Κυπριακό και Δημοτικές εκλογές, θέματα παιδείας καθώς και την κατάσταση στον τουρισμό και τις Κεντρικές Φυλακές, είναι μεταξύ των θεμάτων στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου σήμερα.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Οργιάζει το προεδρικό στο παρασκήνιο» γράφει ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και το περιβάλλον του εργάζονται πυρετωδώς υπέρ του Παπαχαραλάμπους στον Δήμο Στροβόλου και προσθέτει ότι δεν πείθει η δήλωση του ΠτΔ ότι δεν εμπλέκεται στις εκλογές.

Σε άλλο θέμα διερωτάται αν υπάρχουν επικίνδυνες χειροβομβίδες στο στράτευμα και σημειώνει ότι υπήρξαν δύο ακρωτηριασμοί σε 10 χρόνια, με αφορμή τον πρόσφατο ακρωτηριασμό του ΕΛΔΥΚάριου οπλίτη. Αλλού γράφει ότι ΗΠΑ και ΕΕ ανακοίνωσαν χθες νέα μεγάλα πακέτα κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Άντρο παρανομίας αντί για σωφρονιστικό ίδρυμα» γράφει ότι τίποτα δεν αλλάζει στις Κεντρικές Φύλακές και κατάδικοι οργανώνουν τώρα εγκληματικές ενέργειες και με βιντεοκλήσεις.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Τμήμα Φορολογίας καλεί τους υπαλλήλους του να δηλώσουν αν υπάρχουν περιπτώσεις διαφθοράς στο χώρο εργασίας τους. Αλλού γράφει ότι εκκρεμεί η έγκριση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για πρόσβαση ώστε να προκηρυχθεί ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανέγερση του νέου Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, δυτικά των υφιστάμενων κτιρίων.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Οδικός χάρτης σαν λαβύρινθος» αναφέρεται στο Κυπριακό και γράφει ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης περιμένει την Ολγκίν ενώ οι Τούρκοι το Αζερμπαϊτζάν για αναγνώριση του ψευδοκράτος, με τον ΠτΔ να αναμένει ξεκαθάρισμα προθέσεων για να ορίσει την ομάδα Κυπριακού.

Σε άλλο θέμα γράφει πως είναι ηλεκτρική η θέση του Διευθυντή των Φυλακών και αναφέρει πως πρόκειται για μια ιστορία 64 χρόνων. Αλλού γράφει ότι 39,2 εκ. ευρώ στοίχισε τελικά η Πλατεία Ελευθερίας με βάση τα στοιχεία που έδωσε ο Δήμος.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Περικοπές κονδυλίων συρρικνώνουν το ρόλο των δημοσίων πανεπιστημίων» γράφει για διαμαρτυρία φοιτητών και καθηγητών του ΤΕΠΑΚ που προασπίζονται την δημόσια ανώτατη εκπαίδευση με αφορμή την περικοπή των κονδυλίων στον προϋπολογισμό και παραθέτει την απάντηση του Υπ. Παιδείας.

Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι υπάρχει αναβρασμός στους ξενοδοχοϋπαλλήλους στην Πάφο για την μη καταβολή της ΑΤΑ από τους εργοδότες και την μη καταβολή του επιδόματος από το ΤΚΑ τον Δεκέμβριο. Αλλού γράφει ότι η Μόσχα απάντησε με απαγόρευση εισόδου στη Ρωσία σε αξιωματούχους της ΕΕ στις νέες κυρώσεις της Ένωσης.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο «Ο κυπριακός τουρισμός βρίσκεται αντιμέτωπος με μια δύσκολη μάχη» γράφει ότι το κόστος της πράσινης ατζέντας της ΕΕ είναι πέραν των δυνατοτήτων του κυπριακού τουρισμού.

Αλλού γράφει ότι τρεις κυπριακές παραλίες συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων 25 της Ευρώπης στο Tripadvisor και είναι οι Nissi beach, Fig tree και Μακρόνησου. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι για δεύτερη συνεχόμενή χρονιά έχει αυξηθεί ο δείκτης εγκληματικότητας στην Κύπρο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ο Γιώργος Αυτιάς ανακοινώνει σε κοπή πίτας ότι κατεβαίνει για την Ευρωβουλή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: