Ο εμφύλιος στο ΔΗΣΥ και οι αντιδράσεις στο σ.ν. για την οπαδική βία δεσπόζουν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι αντιδράσεις κομμάτων, της ΚΟΠ και ποδοσφαιρικών σωματείων για το κυβερνητικό νομοσχέδιο για αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα δεσπόζει στα κύρια θέματα των σημερινών εφημερίδων στην Κύπρο.

Ο κυπριακός Τύπος της Πέμπτης αναφέρεται, επίσης, στις αντιπαραθέσεις μεταξύ στελεχών στον ΔΗΣΥ με αφορμή τις αποφάσεις του κόμματος για τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, καθώς και στις ανησυχίες για ενδεχόμενο τεράστιο κόστος για την Κυβέρνηση καθώς η κατασκευάστρια κοινοπραξία του τερματικού υγροποιημένου φυσικού αερίου έχει προσφύγει σε διαιτητικό δικαστήριο, ζητώντας αποζημιώσεις σε σχέση με την πορεία υλοποίησης του έργου.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο Λόγια πολλά αλλά ουσία μηδέν» γράφει για το θέμα της βίας στα γήπεδα και σημειώνει ότι όλοι διαφωνούν με τις κυβερνητικές αποφάσεις και η Κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει χωρίς αποτέλεσμα τους παράγοντες.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου ότι τα κτίρια των Δικαστηρίων Λευκωσίας βρίσκονται σε «κακό χάλι» και ότι μακροχρόνια προβλήματα στη δικαιοσύνη εμποδίζουν τους δικηγόρους στη διεκπεραίωση των εργασιών τους.

Αλλού αναφέρεται στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, το οποίο προτρέπει όλες τις πλευρές να εργαστούν με την Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Έδειξαν ‘κόκκινη’ κάρτα στα μέτρα της κυβέρνησης» γράφει ότι η πλειοψηφία των κομμάτων, η ΚΟΠ και τα σωματεία διαφωνούν με τα μέτρα που προωθούνται από την κυβέρνηση για αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις επαφές που είχε η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ και σημειώνει ότι ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο νέων συναντήσεων με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τον Ερσίν Τατάρτ προτού αναχωρήσει από την Κύπρο.

Αλλού γράφει ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2024, μετά που θα συσταθούν οι νέοι Δήμοι θα κατανεμηθεί η νέα χορηγία, που είναι αυξημένη στα €140 εκατ.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Ενεργό ηφαίστειο η Πινδάρου» και γράφει ότι ο εμφύλιος πόλεμος που υπέβοσκε στον ΔΗΣΥ από την εποχή των προεδρικών εκλογών ξέσπασε με αφορμή τις διαδικασίες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε άλλο θέμα κάνει λόγο για εργασιακή αναταραχή σε ΑΗΚ και οικοδομές και γράφει ότι σε σοβαρό κίνδυνο τίθεται εργατική ειρήνη με αφορμή εκκρεμότητες για τους εργαζόμενους. Αλλού δημοσιεύει στοιχεία του ΓεΣΥ για τις αμοιβές των προσωπικών ιατρών, εκ των οποίων των 42% έλαβε ετήσια αποζημίωση μέχρι €100.000.

Στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Υπάρχουν νομικά ‘όπλα’ πάταξης της βίας, υποδεικνύει η Βουλή στον Πρόεδρο», η «Χαραυγή» γράφει ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών έστειλε το κατεπείγον και πρόχειρο νομοσχέδιο για την οπαδική βία πίσω στον Πρόεδρο και γράφει ότι σε ένα δρακόντειο νόμο που δεν εφαρμόζουν, η Κυβέρνηση προσθέτει ακόμα πιο δρακόντειες πρόνοιες.

Αλλού αναφέρεται στις ζημιές στις καλλιέργειες κυρίως στην περιοχή Κοκκινοχωριών λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων των δύο τελευταίων ημερών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι χωρίς στήριξη είναι τα παιδιά με αναπηρίες μέχρι και τα τρία τους χρόνια.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Φόβοι για τεράστια απαίτηση για τις καθυστερήσεις του τερματικού ΥΦΑ», γράφει ότι ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου προσπάθησε να καθησυχάσει τους φόβους για ενδεχόμενο κόστος πολλών εκατομμυρίων που μπορεί η Κυβέρνηση να κληθεί να πληρώσει, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία προσέφυγε σε Δικαστήριο επιδιαιτησίας για το τερματικό έλευσης υγροποιημένου αερίου.

Αλλού αναφέρεται σε έρευνα που τοποθετεί την Κύπρο στις δέκα πιο ξενοφοβικές χώρες. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, στο οποίο ζητεί αποκλιμάκωση των εντάσεων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Γρηγόρης Σάββα
Λευκωσία, Κύπρος

Του Κουτρούλη ο γάμος στο κόμμα της κυπριακής Δεξιάς, προς διάσπαση ο ΔΗΣΥ: Η Αννίτα εναντίον του “ευεργέτη” της, επιτέθηκε εναντίον του Αβέρωφ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: