Ηγετική εμφάνιση της Γιούλια Ναβάλνι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα: Γνωρίζουμε ακριβώς γιατί ο Πούτιν σκότωσε τον Αλεξέι* Θα συνεχίσω το έργο του [video]

Yulia Navalnaya, the widow of Alexei Navalny, takes part in a meeting of European Union foreign ministers in Brussels, Belgium February 19, 2024. EPA/YVES HERMAN / POOL




Η Γιούλια Ναβάλναγια, χήρα του Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, δημοσίευσε ένα βίντεο τη Δευτέρα στο οποίο κατηγόρησε τον Πρόεδρο Πούτιν ότι προσπαθεί να καταστρέψει τις «ελπίδες μας, την ελευθερία μας» και προέτρεψε τους υποστηρικτές του συζύγου της να συνεχίσουν την εκστρατεία του.

«Πριν τρεις μέρες ο Βλαντιμίρ Πούτιν σκότωσε τον άνδρα μου, Αλεξέι Ναβάλνι. Σκότωσε τον πατέρα των παιδιών μου. Ο Πούτιν μου πήρε το πιο αγαπημένο μου πρόσωπο. Το πιο κοντινό μου. Αλλά, κυρίως, ο Πούτιν στέρησε τον Ναβάλνι από εσάς. Σε μια αποικία πολύ μακρινή, στον βορρά, στον Αρκτικό Κύκλο, στον αιώνιο χειμώνα. Δεν σκότωσε απλώς έναν άνδρα, τον Αλεξέι, θέλησε να σκοτώσει τις ελπίδες μας, την ελευθερία μας, το μέλλον μας», αναφέρει η χήρα Ναβάλνι και συνεχίζει:

«Είχα τη χαρά να είμαι κοντά στον Αλεξέι και να τον στηρίζω. Σήμερα, όμως θέλω να είμαι κοντά σε εσάς, γιατί γνωρίζω ότι δεν χάσατε λιγότερα από μένα».

«Ο Αλεξέι πάνω απ’ οτιδήποτε στον κόσμο, αγαπούσε τη Ρωσία. Αγαπούσε τη χώρα μας, εσάς. Πίστευε ότι αξίζαμε καλύτερα. Δεν πίστευε μόνο στα λόγια, αλλά και στις πράξεις. Η πίστη του ήταν τόσο βαθιά και ειλικρινής που ήταν έτοιμος να θυσιάσει τη ζωή του γι’ αυτήν».

«Σκοτώνοντας τον Αλεξέι, ο Πούτιν σκότωσε τη μισή καρδιά μου και τη μισή ψυχή μου. Όμως έχω ακόμη την άλλη μισή και μου λέει ότι δεν έχω δικαίωμα να τα παρατήσω.

Θα συνεχίσω το έργο του Αλεξέι Ναβάλνι, θα συνεχίσω να μάχομαι για την πατρίδα μας. Σας προτρέπω να μείνετε στο πλευρό μου. Να μην μοιραστείτε μόνο το πένθος και τον ατελείωτο πόνο σας, αλλά και την οργή σας μαζί μου. Την οργή, τον θυμό και το μίσος για αυτούς που τόλμησαν να σκοτώσουν το μέλλον μας.

Ο Αλεξέι έλεγε: «Δεν είναι ντροπή να κάνεις λίγα, είναι ντροπή να μην κάνεις τίποτα. Χρειαζόμαστε μια ελεύθερη, ειρηνική, χαρούμενη Ρωσία. Σε αυτή τη Ρωσία θέλω να ζήσω εγώ και τα παιδιά μας, τα δικά μου και του Αλεξέι.

Θέλω να τη χτίσω μαζί σας, όπως τη φαντάστηκε ο Αλεξέι, με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και αγάπη».

Με πληροφορίες από NBC News

Το ακούς και τρομάζεις: Διεξαγωγή «χημικής πραγματογνωμοσύνης» διάρκειας 14ημερών στη σορό του Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσαν οι «αρμόδιοι» στην μητέρα του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: