Οι απειλές κατά των δημοσίων κατηγόρων και οι δηλώσεις Μπορέλ δεσπόζουν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Ποικίλα είναι τα κύρια θέματα του κυπριακού Τύπου σήμερα με τις δηλώσεις Μπορέλ για την Τουρκία, την αντίθεση των συντεχνιών της ΑΗΚ να μπει στον ανταγωνισμό ο πρώτος έλεγχος, την κατάσταση στα φράγματα, την υπόθεση με τα τέσσερα βρέφη, να δεσπόζουν στα πρωτοσέλιδα.

Επίσης προβάλλεται το θέμα με τις απειλές από εγκληματικά στοιχεία που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι κατήγοροι .

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Μπλόκο στο άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικών ελέγχων» γράφει στο κύριο της θέμα ότι συντεχνίες της Αρχής Ηλεκτρισμού δεν δέχονται αν μπει στον ανταγωνισμό η διεξαγωγή του πρώτου ελέγχου.

Προβάλλει επίσης δηλώσεις της Προέδρου ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου για το Κυπριακό ότι η κάθοδος της απεσταλμένης του ΓΓ είναι το πρώτο βήμα ενώ επιβάλλεται συντονισμός κινήσεων εκ μέρους όλων των πολιτικών ομάδων.

Γράφει επίσης ότι σύμφωνα με δηλώσεις του Υπατου Εκπροσώπου της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, υπάρχει ανάγκη για πιο στενή συνεργασία μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, κάτι που σημαίνει πως πρέπει να επιδιωχθεί επικοινωνία με τη χώρα «λαμβάνοντας υπόψη το Κυπριακό».

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Τα τραύματα στα βρέφη προκλήθηκαν από κακοποίηση, αμέλεια ή ατύχημα» και γράφει ότι οι δικηγόροι της Δημοκρατίας που ανέλαβαν τη μελέτη και την αξιολόγηση του μαρτυρικού υλικού θα αποφασίσουν κατά πόσον τα τραύματα, οι μώλωπες και οι εκδορές που έφεραν στα σώματά τους τα τέσσερα βρέφη που ήταν κάτω από την φροντίδα της παιδοκόμου είναι αποτέλεσμα κακοποίησης, αμέλειας ή ατυχήματος.

Προβάλλει επίσης συνέντευξη της Υφυπουργού πάρα τω Προέδρω Ειρήνη Πική στην οποία αναφέρεται στη νέα μεταρρύθμιση και τα ταλέντα στο Δημόσιο. Γράφει αλλού ότι το 2020 το Υπουργικό αποφάσισε τη δημιουργία Κέντρου Κλινικής Τεκμηρίωσης αλλά εκτιμάται ότι οι πρώτοι έλεγχοι θα διενεργηθούν το Δεκέμβριο του 2025.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Πρόεδρε, απειλούν τις οικογένειές μας» αναφέρεται στο κύριο της θέμα σε επιστολή από τους δημόσιους κατήγορους προς το Προεδρικό όπου επανάφεραν το θέμα των σε βάρος τους απειλών από εγκληματικά στοιχεία λόγω χειρισμού σοβαρών ποινικών υποθέσεων ζητώντας μέτρα ασφάλειας αλλά και μισθολογική αναβάθμιση.

Γράφει επίσης ότι ούτε η «Αυγή» σώζει την κατάσταση στα φράγματα αφού η στάθμη παραμένει κάτω από το μισό και επιστρέφουν οι ψηλές θερμοκρασίες. Αλλού γράφει ότι οι αγρότες στη Πάφο κατήλθαν συμβολικά στο δρόμο με τρακτέρ το Σάββατο.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Ο Μπορέλ έβαλε το πλαίσιο της ΕΕ ενόψει της νέας πρωτοβουλίας για το Κυπριακό» και είπε ότι είναι ανάγκη για συνεργασία της ΕΕ με την Τουρκία λαμβάνοντας υπόψη το Κυπριακό.

Αλλού αναφέρει ότι τύμπανα απεργιακών κινητοποιήσεων να ηχούν στον χώρο της Παιδείας αφού φαίνεται να υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και της ΟΕΛΜΕΚ σε έξι σημαντικά ζητήματα. Γράφει επίσης ότι η φτώχεια φέρνει Αλτσχάιμερ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αιμιλία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Τόσο καταλαβαίνε ο άνθρωπος: «Λαμβάνοντας υπόψη το Κυπριακό» υπάρχει ανάγκη για πιο στενή συνεργασία μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας, ισχυρίζεται ο Μπορέλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: