H Ρωσία είναι κοντά στη δημιουργία εμβολίου για τον καρκίνο ισχυρίζεται ο Πούτιν

Russian President Vladimir Putin visits the Scientific and Practical Centre for Diagnostics and Telemedicine Technologies in Moscow, Russia, 14 February 2024. EPA/VYACHESLAV PROKOFYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT




Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε χθες Τετάρτη ότι Ρώσοι επιστήμονες είναι κοντά στη δημιουργία εμβολίων για τον καρκίνο, τα οποία, οπως ισχυρίστηκε, θα μπορούσαν σύντομα να είναι διαθέσιμα στους ασθενείς.

Σε σχόλιά του που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά, ο Πούτιν είπε: «Εχουμε φθάσαμε πολύ κοντά στη δημιουργία των λεγόμενων εμβολίων κατά του καρκίνου και ανοσοτροποποιητικών φαρμάκων νέας γενιάς».

«Ελπίζω ότι σύντομα θα χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά ως μέθοδοι ατομικής θεραπείας», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του έγιναν κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε φόρουμ για τις μελλοντικές τεχνολογίες στη Μόσχα.

Ο Πούτιν δεν διευκρίνισε ποιους τύπους καρκίνου θα στοχεύουν εν λόγω εμβόλια, ούτε τον τρόπο.

Στη διεθνή κοινότητα, είναι πολλές οι χώρες και εταιρείες που εργάζονται για τα εμβόλια κατά του καρκίνου.

Πέρυσι, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υπέγραψε συμφωνία με τη γερμανική BioNTech για την έναρξη κλινικών δοκιμών που θα παρέχουν «εξατομικευμένες θεραπείες για τον καρκίνο», με στόχο την κάλυψη 10.000 ασθενών έως το 2030.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες Moderna και Merck & Co αναπτύσσουν επίσης ένα πειραματικό εμβόλιο κατά του καρκίνου, για το οποίο μελέτη έδειξε ότι μετά από τρία χρόνια θεραπείας μείωσε στο μισό την πιθανότητα υποτροπής ή θανάτου από μελάνωμα -τον πιο θανατηφόρο καρκίνο του δέρματος.

Υπάρχουν επί του παρόντος έξι αδειοδοτημένα εμβόλια κατά των ιών των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) που προκαλούν πολλούς καρκίνους, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καθώς και εμβόλια κατά της ηπατίτιδας Β (HBV), η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του ήπατος.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, η Ρωσία ανέπτυξε το δικό της εμβόλιο Sputnik V κατά του COVID-19 και το πούλησε σε πολλές χώρες, αν και τα ποσοστά εμβολιασμού στην εγχώρια αγορά ήταν χαμηλά.

Με πληροφορίες από Reuters

Η Αρμενία προειδοποιεί πως το Αζερμπαϊτζάν θέλει «ολοκληρωτικό πόλεμο»: Φονικές συγκρούσεις στα σύνορα των 2 χωρών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: