Επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Η επικαιρότητα μέσα από τις πρώτες σελίδες των εφημερίδων της Τετάρτης

FILE PHOTO: Εφημερίδες σε πάγκο εφημεριδοπώλη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Το θέμα των αυξήσεων στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος από την ΑΗΚ και η επανεξέταση του αιτήματός της προς την ΡΑΕΚ και η συνέχιση των προσπαθειών επανέναρξης των συνομιλιών από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Τετάρτης.

Επίσης προβάλλονται τα ανεπίδοτα πρόστιμα από τις κάμερες τροχαίας, η μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο άνοιγμα λογαριασμού σε Κύπριους φοιτητές στην Ισπανία.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κοσκινίζουν την κερδοφορία της ΑΗΚ» γράφει ότι η Κοινοβουλευτικής Επιτροπή Ενέργειας περιμένει τους λογαριασμούς του Οργανισμού.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι η πρόταση του Υπουργού Εργασίας για το 12% άφησε δυσαρεστημένες 19 οργανώσεις. Αλλού γράφει ότι το Ισραήλ δέχεται διεθνείς πιέσεις γύρω από τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στη Ράφα.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Αποφασισμένη να συνεχίσει και να πετύχει η Άνχελα Ολγκίν», γράφει ότι ψάχνουν την ερμηνεία της τουρκικής απαίτησης περί «κυριαρχικής ισότητας».

Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε παρενέργειες από τις μίζες του ΣΑΠΑ. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε χθες σχέδια 80 εκατομμυρίων ευρώ για αποθήκευση ενέργειας.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Στήνουν παγίδες για τα πρόστιμα» αναφέρεται σε πάνω από 65.000 ανεπίδοτα εξώδικα από τις κάμερες.

Αλλού γράφει ότι το 20% των μεταναστευτικών ειδών απειλούνται με εξαφάνιση σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι ενθουσιασμένη θα συνεχίσει την αποστολή της η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Μαρία Ολγκίν.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Παραμένει στο τραπέζι ακόμα και αύξηση 13% στον ηλεκτρισμό», γράφει για βασανιστικά διλήμματα στην ΑΗΚ, ενώ λέει ότι η Κυβέρνηση «συνεχίζει τα παιχνίδια» με την επιδότηση προς τους καταναλωτές.

Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι έρχεται και εργοστάσιο πυρόλυσης στην Κόσιη. Αλλού γράφει ότι οι θεσμοί τσακώνονται και το λογαριασμό χιλιάδων ευρώ τον πληρώνουν οι πολίτες.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η μεταρρύθμιση των δήμων θα έχει άνισα οφέλη», αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Ιωάννου για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός ανέφερε ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να προσπαθεί να στείλει πίσω 116 μετανάστες στον Λίβανο. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της ΑΗΚ είπε ότι δεν τίθεται στο τραπέζι η αύξηση 13% στους λογαριασμούς της ΑΗΚ.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Φοιτητές πληρώνουν τον ‘λεκέ’ της Κύπρου», γράφει ότι στην Ισπανία δεν τους ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς, θεωρώντας τη χώρα προορισμό υψηλού κινδύνου.

Αλλού γράφει ότι η εξωτική Ανγκουίλα πλουτίζει από την έκρηξη της AI. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στο τραπέζι βρίσκονται μέτρα στήριξης για το ρεύμα που θα είναι ωστόσο στοχευμένα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Θάλεια Νεοφύτου
Λευκωσία, Κύπρος

Αφιερωμένο στην ημέρα των ερωτευμένων το σημερινό Google Doodle: Οι «διατομικοί δεσμοί» και το τεστ προσωπικότητας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: