Τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας, η διαμάχη στον ΔΗΣΥ και η αναστολή στις εκποιήσεις ακινήτων στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Τα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν μετά τα προχθεσινά νέα επεισόδια βίας στο γήπεδο «Αλφα Μέγα» στη Λεμεσό δεσπόζουν σήμερα στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Προβάλλονται επίσης η διαμάχη στον ΔΗΣΥ για τη διεκδίκηση του χρίσματος της υποψηφιότητας για τη θέση του περιφερειάρχη Πάφου, ο θάνατος ενός από τα τρία παιδιά που διασώθηκαν από τη βάρκα που προερχόταν από το Λίβανο, η αναστολή στις εκποιήσεις ακινήτων και άλλα θέματα.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Αντιδράσεις εντός ΔΗΣΥ» αναφέρεται στο κύριο θέμα της στο κλίμα που επικρατεί στον ΔΗΣΥ με αφορμή τη διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα σε Μάριο Τσέλεπο και Κώστα Κωνσταντίνου για τη διεκδίκηση του χρίσματος της υποψηφιότητας για τη θέση του περιφερειάρχη Πάφου.

Προβάλλει επίσης την τοποθέτηση του Αρχηγού Αστυνομίας για τα έκτροπα στο Απόλλων-ΑΕΛ. Γράφει αλλού ότι Υπουργεία, Υφυπουργεία και Υπηρεσίες λειτουργούν χωρίς μονάδες εσωτερικού ελέγχου.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Το κράτος θεατής και ο χουλιγκανισμός νικητής» γράφει ότι η αναποφασιστικότητα στη λήψη μέτρων για πάταξη της βίας στα γήπεδα και η προκλητική ανοχή οδήγησαν και πάλι στα όσα διαδραματίστηκαν εντός και εκτός γηπέδου.

Γράφει αλλού ότι κατατέθηκε νομοσχέδιο στη Βουλή που θα επιτρέπει την κράτηση των ανήλικων παραβατών, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις Κεντρικές Φυλακές. Επίσης γράφει ότι με πακέτο 14-15 μέτρων για στήριξη των Τ/κ ετοιμάζεται ο Πρόεδρος να υποδεχθεί την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Γήπεδα χωρίς οπαδούς» γράφει στο κύριο του θέμα ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να επιβάλει όπως οι εναπομείναντες αγώνες στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς οπαδούς, ως δραστικό μέτρο για αντιμετώπιση της βίας.

Αλλού αναφέρεται σε οφειλές ύψους 256 εκατ. ευρώ στο κράτος από ανείσπρακτα εντάλματα από πρόστιμα. Προβάλλει επίσης την έκθεση των εμπειρογνώμων για τον Ακάμα στην οποία περιέχονται εισηγήσεις για διορθωτικά μέτρα και δράσεις αποκατάστασης.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Ομόφωνη ψήφιση πρότασης ΑΚΕΛ για προστασία των δανειοληπτών» και αναφέρεται στην νομοθετική προστασία από τις εκποιήσεις για τους αιτητές του σχεδίου «Ενοίκιο Έναντι Δόσης».

Γράφει αλλού ότι φόρτωσαν σε μια βάρκα μήκους οκτώ μέτρων και χωρητικότητας δέκα ατόμων 61 ανθρώπους στο μοιραίο ταξίδι από τον Λίβανο.

Αναφέρει επίσης ότι προφάσεις εν αμαρτίαις οι εξηγήσεις για τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο «Αλφα Μέγα» στη Λεμεσό, σύμφωνα με το ΑΚΕΛ που κάνει λόγο για έκδηλη αναποτελεσματικότητα των μέτρων για την πάταξη της βίας.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Νεκρό παιδί μετανάστης μετά τη διάσωση» γράφει για τον θάνατο του πεντάχρονου κοριτσιού χθες στο Μακάριο και αναφέρει ότι ακόμη δύο παιδιά παραμένουν στην εντατική.

Προβάλλει επίσης δηλώσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας Στέλιου Παπαθεοδώρου ο οποίος είπε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί μετά τα επεισόδια στο στάδιο «Αλφα Μέγα» στη Λεμεσό.

Γράφει ακόμη για την απόφαση της Βουλής να υπερψηφίσει την αναστολή στις εκποιήσεις ακινήτων όταν ο δανειολήπτης έχει κάνει αίτηση για το σχέδιο «Ενοίκιο έναντι Δόσης».

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» υπό τον τίτλο «Αναβιώνουν τη μαύρη εποχή του Γιωρκατζικού καθεστώς!» προβάλλει στο κύριο της θέμα τους διορισμούς στους ημικρατικούς οργανισμούς και γράφει ότι δεν θέλουν την αντιπολίτευση για να κόβουν και να ράβουν χωρίς έλεγχο και ότι ο Πρόεδρος προχώρησε στον διορισμό «υμνητή της Χούντας και του Γρίβα».

Γράφει επίσης ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες «κλέβουν ιδιοκτήτες οχημάτων και ισιωτές». Αλλού αναφέρεται σε νέο χαράτσι στους λογαριασμούς της υδατοπρομήθειας Λευκωσίας.

«Το Ποντίκι» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Θα ανοίξει ο ασκός του αιόλου» και αναφέρεται στο ενδεχόμενο νομιμοποιήσης των παιδιών μεικτών γάμων Τούρκων εποίκων και Τ/κ ενώ παραθέτει ανεπίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τα παιδιά αυτά ανέρχονται στις 15.000-20.000.

Προβάλλει επίσης τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων των νέων Δήμων και πόσοι αναλογούν σε κάθε περιοχή. Αλλού αναφέρει ότι 30 εκατομμύρια τόνους πάγου την ώρα χάνει η Γροιλανδία.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αιμιλία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Στην Κύπρο την Παρασκευή η Νίκη Κεραμέως προς ενημέρωση Ελλήνων εκλογέων για την επιστολική ψήφο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: