Τα ανοιχτά μέτωπα στον ΔΗΣΥ και οι επαφές της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων για το Κυπριακό κα María Ángela Holguín Cuellar. Photo PIO, Σταύρος Ιωαννίδης , ΓΤΠ




Οι πρώτες συναντήσεις της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ και η έκκληση για καλλιέργεια κοινού εδάφους, το κόστος του έργου στο Βασιλικό που αναμένεται να εκτοξευθεί λόγω απαιτήσεων της κινεζικής κοινοπραξίας προβάλλονται στο πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Τετάρτης.

Επίσης προβάλλονται τα ανοιχτά μέτωπα στον ΔΗΣΥ μετά τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου αλλά και οι πιέσεις προς τους δανειολήπτες που παρατείνονται είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στο πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Τετάρτης.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κούνησε το δάχτυλο η απεσταλμένη του ΓΓ», γράφει ότι η Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ζητά θέσεις που να καλλιεργούν έδαφος επανέναρξης των συνομιλιών.

Αλλού γράφει ότι η εσωκομματική σύγκρουση στον ΔΗΣΥ οδηγείται στα άκρα και αναφέρεται σε πυροσβεστική κίνηση του Ιωάννη Κασουλίδη. Σε άλλο θέμα γράφει για πυκνή χιονόπτωση και έντονες βροχοπτώσεις από την κακοκαιρία «Αυγή».

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Κίνδυνος εκτόξευσης του κόστους πολύ πέραν των 100 εκατ. ευρώ», αναφέρει ότι η κινέζικη κοινοπραξία στο Βασιλικό προσέφυγε στο διαιτητικό δικαστήριο του Λονδίνου με statement of claim, διεκδικώντας αλλαγές στη σύμβαση που συνομολόγησε με την κυπριακή πλευρά.

Αλλού αναφέρεται σε πρόταση νόμου της Ειρήνης Χαραλαμπίδου που επιχειρεί να βάλει τέλος στο ανέλεγκτο του Γενικού Εισαγγελέα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε πισωγύρισμα στο πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο, «Άνοιξαν πυρ στα μέτωπα του ΔΗΣΥ», γράφει ότι ο απόηχος της απόφασης του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ για στήριξη της υποψηφιότητας Κωστάκη Κωνσταντίνου για τη θέση του Περιφερειάρχη προκάλεσε έντονα μετασεισμικά ρίχτερ.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι η κακοκαιρία «Αυγή» δείχνει τα δόντια της. Αλλού αναφέρεται στις πρώτες επαφές Ολγκίν και γράφει ότι άκουσε και θα επανέλθει με εισηγήσεις η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Έτοιμη να συμβάλει στην επανέναρξη της διαδικασίας στην Κύπρο η Ολγκίν», γράφει ότι η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο κάλεσε τους δύο ηγέτες να σκεφτούν το μέλλον και να αναζητήσουν κοινό έδαφος.

Αλλού γράφει ότι η Κυβέρνηση ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη και περνά από κάτω. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι δεν γίνεται καμιά συζήτηση για το ωράριο των καταστημάτων από την Κυβέρνηση.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ώρα να σκεφτούμε το μέλλον λέει η απεσταλμένη του ΟΗΕ», γράφει ότι η κ. Ολγκίν, μετά τις συναντήσεις με τους ηγέτες είπε ότι το σημαντικό είναι να ακούσουμε όχι μόνο τους ηγέτες αλλά και την κοινωνία.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Δεκέμβριος ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός που έχει καταγραφεί. Αλλού γράφει ότι το νέο κυπριακό μουσείο θα είναι στολίδι για τη χώρα.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» γράφει στο κύριο της θέμα ότι «Παρατείνονται οι πιέσεις σε δανειολήπτες» και αναφέρεται στον πονοκέφαλο των επιτοκίων, τις αναδιαρθρώσεις και τις επαναδιαπραγματεύσεις όρων δανείων.

Αλλού γράφει ότι μετ’ εμποδίων βαίνει ο δρόμος Πάφου – Πόλης που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2025. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αυξάνονται τα μπουτίκ ξενοδοχεία στη Λευκωσία.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Θάλεια Νεοφύτου
Λευκωσία, Κύπρος

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: