Καθηλώθηκε o στόλος των Boeing 737 Max 9 στις ΗΠΑ, μετά το περιστατικό της Αlaska Airlines με το σπασμένο παράθυρο

FILE PHOTO: A United Airlines Boeing 737 MAX 9 departs from Los Angeles International Airport, in Los Angeles, California, USA, 18 January 2023. EPA, CAROLINE BREHMAN




Να σταματήσουν να πετούν μέχρι νεωτέρας τα αεροσκάφη τύπου Boeing 737 Max 9 έως ότου περάσουν από απαραίτητους ελέγχους ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ που αξιοποιούν των τύπο, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας της χώρας.

Η σχετική εντολή έρχεται μετά το περιστατικό αποκόλλησης κομμάτι της ατράκτου από αεροπλάνο της Alaska Airlines που είχε ξεκινήσει από το διεθνές αεροδρόμιο του Πόρτλαντ στο Όρεγκον με προορισμό το Οντάριο της Καλιφόρνια.

«Η ασφάλεια θα συνεχίσει να οδηγεί τη λήψη των αποφάσεών μας», δήλωσε ο διαχειριστής της υπηρεσίας, Μάικ Γουίτακερ.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας συνεργάζεται με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών, το οποίο ηγείται της έρευνας για την πτήση στην Αλάσκα.

Η εταιρεία που επηρεάζεται περισσότερο είναι η United Airlines που διαθέτει 79 τέτοια αεροπλάνα. Ακολούθως η Alaska Airlines έχει 65.

Σε ανακοίνωσή της η Alaska Airlines υπογράμμισε ότι ορισμένα από τα Max 9 της θα επιστρέψουν σε λειτουργία αφού είχε ολοκληρώσει τις επιθεωρήσεις σε περίπου στο ένα τέταρτο των αεροπλάνων του στόλου της.

Πηγή Seattle Times

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: