Οι επαφές της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ και το θέμα του Ακαμά στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η άφιξη της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία ‘Ανγκελα Ολγκίν Κουγιάρ και η έναρξη των επαφών της στην Κύπρο, το θέμα του Ακάμα που βρίσκεται ενώπιον των Βρυξελλών για παραβιάσεις της νομοθεσίας και αναπτυξιακά έργα, προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Επίσης προβάλλονται η προειδοποίηση από την Κομισιόν για συμμόρφωση σε επτά θέματα, η κατάσταση στην Αστυνομία, η ‘επιτροπή ακίνητης ιδιοκτησίας’ στα κατεχόμενα που δεν μπορεί να καλύψει τις αποζημιώσεις σε Ε/Κ για τις περιουσίες τους και άλλα θέματα δεσπόζουν στον σημερινό Τύπο.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο “Αφησαν στο συρτάρι 7 οδηγίες της Κομισιόν» γράφει ότι αυτές αφορούν διαφάνεια, ΦΠΑ, φόρο πολυεθνικών, γεωργικά είδη, τιμολόγηση ρύπων, εργαζόμενους υψηλής ειδίκευσης, κοινό φορτιστή και μη εξυπηρετούμενα άδεια και έδωσαν τελευταία προειδοποίηση για συμμόρφωση εντός δύο μηνών.

Γράφει επίσης ότι η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ βρίσκεται στην Κύπρο όπου θα συναντήσει αύριο Νίκο Χριστοδουλίδη και Ερσίν Τατάρ. Αλλού αναφέρει ότι η κυβέρνηση επίταξε τεμάχιο γης το 1998 με δέκα λίρες τον χρόνο με επίκληση τις ανάγκες της Εθνικής Φρουράς.

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Δεν βγαίνουν τα ‘κουκιά’ της ‘επιτροπής ακίνητης ιδιοκτησίας» και γράφει ότι σε περίπου 28 δις. Ευρώ υπολογίζεται στα κατεχόμενα η αξία του συνόλου των ελληνοκυπριακών περιουσιών, με την ‘επιτροπή ακίνητης ιδιοκτησίας’ να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού αφού δεν βγαίνουν τα ‘κουκιά’ της για τις αποζημιώσεις.

Γράφει επίσης ότι η Κύπρος έχει λάβει σύσταση από τις Βρυξέλλες για τη βελτίωση της διακυβέρνησης και της διαφάνειας των οντοτήτων του δημόσιου τομέα. Αλλού αναφέρει ότι η έλλειψη προσωπικού στην Πάφο παραλύει τα κέντρα αναψυχής.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον κύριο τίτλο « Στις Βρυξέλλες ο Ακάμας» γράφει ότι στο επίκεντρο είναι παραβιάσεις της νομοθεσίας και αναπτυξιακά έργα.

Αλλου αναφέρει ότι οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στην Πάφο επηρέασαν σε σημαντικό βαθμό τα ημιτελή έργα που πραγματοποιούνται στο κύριο οδικό δίκτυο του Ακάμα και ανέδειξαν την ανυπαρξία ελέγχων.

Γράφει επίσης ότι οι χαρακιές που άφησε στην κοινωνία η πανδημία αποτυπώνονται σε έρευνες της μετά πανδημίας εποχής.

Η «Χαραυγή» στο πρωτοσέλιδο τίτλο της «Ξεκάθαρες θέσεις για τη βάση λύσης του Κυπριακού» και γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να θέσει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων από το Κραν Μοντανά στις συνομιλίες του με την Μαρία Ολγκίν Κουεγιάρ.

Προβάλλει επίσης ότι εκατοντάδες μέλη της ΕΔΟΝ απ’όλη την Κύπρο βρέθηκαν χθες στο Τρόοδος για την καθιερωμένη εξόρμηση η οποία συνδυάστηκε με πορεία ενάντια στις Βρετανικές Βάσεις στον Ολυμπο.

Γράφει επίσης ότι βολές εναντίον του Ιωνά Νικολάου για την κατάσταση στην Αστυνομία αλλά και την αγνόηση προτάσεων για αντιμετώπιση του εγκλήματος εξαπέλυσε ο πρώην αρχηγός Μιχαλάκης Παπαγεωργίου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Συγκλονιστική εκπομπή για τη Famagusta με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη και τη Χαρίτα Μάντολες: Η «Μεγάλη Εικόνα» της Νίκης Λυμπεράκη, στο Μεγάλο Κανάλι (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: