Πολιτικός “σεισμός” στην Αμερική με την απόφαση-σταθμό για τον Τραμπ: Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου για τον εκβιασμό του Ερντογάν στον Μπάιντεν (video)

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal, του Action24 και του Omega Channel στο Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μιχάλης Ιγνατίου με τους παρουσιαστές της Πρωινής Ζώνης, Γιώργο Κακούση και Αννα Λιβαθηνού. Φωτογραφία από το Action24.




Ο συνεχιζόμενος εκβιασμός του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, που αποπροσανατόλισε τους Αμερικανούς, ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση του Μιχάλη Ιγνατίου, ανταποκριτή της ιστοσελίδας μας Hellas Journal στο Λευκό Οίκο, με την Άννα Λιβαθυνού και τον Γιώργο Κακούση στην Πρωινή Ζώνη του καναλιού Action24.

Μίλησε επίσης για πολιτισμό “σεισμό” στις Ηνωμένες Πολιτείες με αφορμή την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της πολιτείας του Κολοράντο, το οποίο έκρινε χθες Τρίτη πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, εξαιτίας των πράξεών του μετά τις εκλογές του 2020.

Το Δικαστήριο της πολιτείας διέταξε να αποσυρθεί το όνομά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ από τα ψηφοδέλτια ενόψει της εσωκομματικής διαδικασίας των Ρεπουμπλικάνων στη συγκεκριμένη πολιτεία για την ανάδειξη του υποψηφίου τους στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2024.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ: Η Τουρκία δεν έχει εγκρίνει ακόμα την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Όμως, υποσχέθηκε ότι θα το πράξει στο τέλος του έτους, υπό τον όρο ότι θα έχει διευθετηθεί η πώληση των μαχητικών F-16 στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Η αμερικανική κυβέρνηση ζητά να προηγηθεί η σουηδική ένταξη στη Δυτική Συμμαχία και να εγκριθεί η πώληση των μαχητικών F-35 στην Ελλάδα.

  • Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γ. Μανδαλίδη (από την Κωνσταντινούπολη):

Στην πρόσφατη συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν σχετικά με τα μαχητικά F-16 που ζητά από τις ΗΠΑ η Τουρκία και το θέμα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην πτήση της επιστροφής του από τη Βουδαπέστη, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι, κατά την τηλεφωνική συνομιλία τους, ο Τζο Μπάιντεν του ζήτησε να ψηφιστεί από την τουρκική Εθνοσυνέλευση η προσχώρηση της Σουηδίας στην Βορειοατλαντική Συμμαχία και οι ΗΠΑ θα περάσουν την απόφαση για την πώληση των F-16 στην Τουρκία «με τον ίδιο τρόπο».

«Ας αφήσουμε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, ‘Αντονι Μπλίνκεν, και τον υπουργό Εξωτερικών μας, Χακάν Φιντάν, να διεξάγουν ταυτόχρονα αυτή τη διαδικασία. Αν διεξάγουμε αυτή τη διαδικασία ταυτόχρονα, θα έχουμε και εμείς την ευκαιρία να το περάσουμε από το Κοινοβούλιο πολύ πιο εύκολα» απάντησε, κατά δήλωσή του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος έθεσε στο θέμα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και ένα νέο στοιχείο. Όπως είπε, «ένα άλλο ζήτημα που περιπλέκει την κοινοβουλευτική διαδικασία είναι η αρνητική στάση του Καναδά και ορισμένων συμμάχων στις αμυντικές προμήθειες… Όλα αυτά είναι αλληλένδετα μεταξύ τους», υποστήριξε ο ισλαμιστής Ερντογάν.

«Πιστεύω ότι οι θετικές εξελίξεις που αναμένουμε τόσο στο θέμα των F-16 από τις ΗΠΑ, όσο και στην τήρηση των υποσχέσεων του Καναδά θα ενισχύσουν τη θετική άποψη του Κοινοβουλίου μας για το θέμα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν οι υποσχέσεις που μας έδωσε η Σουηδία στο Βίλνιους. Αναμένουμε ότι αυτές θα τηρηθούν και παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις» κατέληξε ο εκβιαστής Τούρκος πρόεδρος.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Είναι δυνατόν να έχουν δεχθεί οι Αμερικανοί τον εκβιασμό των Τούρκων για τα F-16; “Χρυσώνουν” το χάπι στην Ελλάδα με τα F-35… Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: