Το νοσοκομείο-γιάφκα της Χαμάς: Βίντεο και φωτογραφίες του ισραηλινού στρατού που συνεχίζει μέτρο-μέτρο την επιχείρηση στη Γάζα

Ευρήματα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα σύμφωνα με τον Ισραηλινό στρατό. Φωτογραφία: ΙDF




Φωτογραφίες από το επιχειρησιακό κέντρο της Χαμάς που, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, βρέθηκε μέσα στο νοσοκομείο της Αλ Σίφα δημοσιοποίησαν οι δυνάμεις του ΙΔΦ.

Μιλά για  όπλα και τεχνολογικά μέσα που βρέθηκαν στο κτίριο μαγνητικής τομογραφίας του νοσοκομείου στην πόλη της Γάζας.

Βάσει της ίδιας ανακοίνωσης «οι στρατιώτες του IDF συνεχίζουν την ακριβή και στοχευμένη επιχείρηση κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στο Νοσοκομείο Σίφα, στο οποίο οι στρατιώτες διεξάγουν έρευνες για υποδομές και περιουσιακά στοιχεία της Χαμάς.

Μπαίνοντας στο συγκρότημα του νοσοκομείου, ενεπλάκησαν με πολλούς τρομοκράτες τους οποίου και εξουδετέρωσαν.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια ερευνών σε ένα από τα τμήματα του νοσοκομείου, τα στρατεύματα εντόπισαν δωμάτιο με τεχνολογικά μέσα και στρατιωτικό και μαχητικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούσε η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς.

Σε άλλο τμήμα του νοσοκομείου, οι στρατιώτες εντόπισαν επιχειρησιακό κέντρο διοίκησης και τεχνολογικά μέσα που ανήκουν στη Χαμάς, γεγονός που δείχνει ότι η τρομοκρατική οργάνωση χρησιμοποιεί το νοσοκομείο για τρομοκρατικούς σκοπούς.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν στο νοσοκομειακό συγκρότημα.

Ευρήματα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα σύμφωνα με τον Ισραηλινό στρατό. Φωτογραφία: ΙDF

Παράλληλα έχει ξεκινήσει επιχείρηση μεταφοράς βοήθειας για τις ανάγκες λειτουργίας του και των ασθενών, όπως αναφέρουν ισραηλινά Μέσα.

 

Οπλοστάσιο στο Νοσοκομείο

Τα ισραηλινά στρατεύματα βρήκαν όπλα και «τρομοκρατική υποδομή» στη διάρκεια της συνεχιζόμενης επιδρομής τους σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε νωρίτερα στρατιωτικός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι  δεν σημειώθηκαν μάχες μέσα στο συγκρότημα του νοσοκομείου μετά την άφιξη εκεί στρατιωτών στη διάρκεια της νύχτα και δεν υπήρξαν διενέξεις με ιατρικό προσωπικό ή ασθενείς, για τους οποίους διευκρίνισε πως βρίσκονται σε διαφορετικό τμήμα του συγκροτήματος.

  • «Οι στρατιώτες των IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) έχουν ήδη βρει όπλα και άλλη τρομοκρατική υποδομή. Την τελευταία ώρα, είδαμε συγκεκριμένα στοιχεία ότι τρομοκράτες της Χαμάς χρησιμοποίησαν το νοσοκομείο Σίφα ως τρομοκρατικό αρχηγείο», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε ποιο τμήμα του νοσοκομείου ερευνούν τα στρατεύματα και δεν είπε τι ακριβώς βρέθηκε, αλλά δήλωσε ότι τα στοιχεία θα παρουσιασθούν αργότερα.

«Αυτή είναι μια εξαιρετικά ακριβής και στοχευμένη επιχείρηση. Οι δυνάμεις μας είναι παρούσες σε μία συγκεκριμένη περιοχή του πολύ μεγάλου νοσοκομειακού συγκροτήματος Σίφα», πρόσθεσε, χωρίς να πει πόσο θα διαρκέσει η επιδρομή.

«Οι στρατιώτες μας προχωρούν εσκεμμένα αργά με βάση τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει», δήλωσε.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι τέσσερις μαχητές σκοτώθηκαν σε μάχες γύρω από το Αλ Σιφα. Πρόσθεσε πως στρατιώτες ανακρίνουν άτομα που βρήκαν στην περιοχή την οποία ερευνούν. «Έχω την πληροφορία ότι ένας απ’ αυτούς είναι Χαμάς», δήλωσε.

 

Aνατίναξη της Βουλής

Όπως μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ, ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε ακόμα ένα καίριο χτύπημα εναντίον της Χαμάς ανατινάζοντας το κτίριο του κοινοβουλίου της Χμάς. Μόλις χθες είχε γίνει γνωστό ότι ισραηλινός στρατός κατέλαβε το κοινοβούλιο της Χαμάς στην πόλη της Γάζας και ύψωσε την ισραηλινή σημαία.

Συγκεκρμένα το κτίριο καταλήφθηκε από την 7η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία και την Ταξιαρχία Πεζικού «Golani» λίγο πριν τις δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ ότι η Χαμάς «έχασε τον έλεγχο στη Γάζα».

 

 

Νετανιάχου: Θα φτάσουμε παντού στη Γάζα

«Δεν υπάρχει κανένα μέρος στη Γάζα» όπου «δεν θα φτάσει το Ισραήλ, καμία κρυψώνα, κανένα κρησφύγετο», προειδοποίησε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, λίγες ώρες αφού ο ισραηλινός στρατός μπήκε στο νοσοκομείο.

«Θα φτάσουμε και θα εξοντώσουμε τη Χαμάς και θα φέρουμε πίσω τους ομήρους» καθώς αυτές είναι δύο «ιερές αποστολές», είπε ο Νετανιάχου κατά την επίσκεψή του σε μια στρατιωτική βάση.

«Δεν υπάρχει καταφύγιο για τους δολοφόνους της Χαμάς», πρόσθεσε.

«Μας ζήτησαν να μην διεισδύσουμε στη Γάζα; Κι όμως, εμείς μπήκαμε έτσι κι αλλιώς. Μας είπαν ότι δεν θα φτάναμε στην είσοδο της Πόλης της Γάζας, αλλά εμείς φτάσαμε. Μας είπαν ότι δεν θα μπορούσαμε να μπούμε στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, εμείς μπήκαμε» συνέχισε ο Νετανιάχου.

Για απόσυρση δυνάμεων από το νοσοκομείο μιλά το AFΠ.

Το βράδυ της Τετάρτης, τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες και τα άρματα μάχης αποσύρθηκαν από το νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας και αναδιατάχθηκαν γύρω από το μεγάλο νοσοκομειακό συγκρότημα, όπου το Ισραήλ υποστηρίζει ότι στεγάζεται μια βάση της Χαμάς. Την πληροφορία μεταφέρει δημοσιογράφος που συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Από το πρωί σήμερα, ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε μια «στοχευμένη επιχείρηση» στο νοσηλευτικό ίδρυμα όπου, εκτός από τους ασθενείς και το νοσηλευτικό προσωπικό, έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες εκτοπισμένοι.

Ο ισραηλινός στρατός δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές. Ο δημοσιογράφος είπε ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι στρατιώτες ανέκριναν δεκάδες αμάχους και έγδυσαν ορισμένους από αυτούς, αφήνοντάς τους μόνο με τα εσώρουχα. Όλοι τους στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αποχωρώντας από το νοσοκομείο, οι Ισραηλινοί στρατιώτες άφησαν πίσω τους φάρμακα, τρόφιμα για τα μωρά και μπουκάλια με νερό, σύμφωνα πάντα με την πηγή αυτή.

Το μεσημέρι, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας είπε αυτή η επιχείρηση είχε ως στόχο μια συγκεκριμένη ζώνη του νοσοκομείου Αλ Σίφα.

Το νοσοκομείο, στη δυτική πλευρά της Πόλης της Γάζας, βρίσκεται εδώ και πολλές ημέρες στο επίκεντρο των συγκρούσεων μεταξύ του ισραηλινού στρατού και των Παλαιστίνιων μαχητών

Με πληροφορίες από AFP/The Times of Israel/ Reuters

Στο φως Γερμανικό σχέδιο για έλεγχο της Γάζας από τον ΟΗΕ μετά το τέλος της Χαμάς: Αποκλειστικό δημοσίευμα του Politico

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: