«Περιμένετε εκεί, ερχόμαστε»: Αισιόδοξος ο Μπάιντεν ότι επίκειται απελευθέρωση ομήρων [video]

US President Joe Biden makes remarks on his Administrations actions to address the climate crisis in the South Court Auditorium in Washington, DC, USA, 14 November 2023. POOL/EPA/Chris Kleponis / CNP /




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τρίτη ότι συμμετέχει σε καθημερινές συζητήσεις για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς και πιστεύει ότι αυτό θα συμβεί.

«Περιμένετε εκεί, ερχόμαστε», ηταν η απάντηση του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους ποιο μήνυμα θα έστελνε στις οικογένειες των ομήρων.

Ο Μπάιντεν είπε ότι μιλά καθημερινά με πλευρές που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για πιθανή απελευθέρωση ομήρων, αλλά δεν ήθελε να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες.

  • Οι τρομοκράτες της Χαμάς ξεπέρασαν τα σύνορα από τη Γάζα στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας περίπου 1.200 ανθρώπους και κρατώντας περίπου 240 ομήρους, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους. Μόνο τέσσερις όμηροι έχουν απελευθερωθεί μέχρι σήμερα.

 

Σε δήλωση του Λευκού Οίκου την Κυριακή, ο Μπάιντεν καταδίκασε «απερίφραστα» την κράτηση ομήρων από τη Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων πολλών μικρών παιδιών, ένα εκ των οποίων είναι ένας 3χρονος Αμερικανός πολίτης του οποίου οι γονείς σκοτώθηκαν από την ομάδα στις 7 Οκτωβρίου.

Οι οικογένειες των Ισραηλινών που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ξεκίνησαν μια πενθήμερη πορεία την Τρίτη από το Τελ Αβίβ προς την Ιερουσαλήμ για να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να κάνει πολύ περισσότερα για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους.

Στην Ουάσιγκτον, οι υποστηρικτές σχεδίασαν μια «Πορεία για το Ισραήλ» αργότερα την Τρίτη, μετά από μεγάλες διαδηλώσεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον κόσμο κατά της στρατιωτικής εκστρατείας του Ισραήλ στη Γάζα.

Οι Αμερικάνοι… θυμήθηκαν τους άμοιρους Ουκρανούς: Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, υπόσχεται στην Ουκρανία βοήθεια κατά τη διάρκεια του χειμώνα…

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: