Nέα απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς: Νεογνό 10 μηνών ανάμεσα στους απαχθέντες που επιστρέφουν στο Ισραήλ

Palestinians walk after crossing from the northern Gaza Strip to the southern Gaza Strip along Salah Al Din road in the central Gaza Strip, 25 November 2023. EPA/MOHAMMED SABER




Το τέταρτο γκρουπ απαχθέντων που παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό απελευθέρωσε το βράδυ της Δευτέρας η Χαμάς, στο πλαίσιο της συμφωνίας με το Ισραήλ, κι ενώ η εκεχειρία πήρε παράταση για δύο ακόμη ημέρες.

Η απελευθέρωση των ακόμη 11 ομήρων ολοκληρώθηκε μέσα μέσα σε μία ώρα περίπου, αναφέρει το CNN, επικαλούμενο διπλωματική πηγή.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν ότι η Χαμάς απελευθέρωσε 11 ομήρους.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ διευκρίνισε ότι πρόκειται για τρεις Γάλλους, δύο Γερμανούς και έξι Αργεντινούς. Παράλληλα, απελευθερώθηκαν 33 Παλαιστίνιοι – 30 παιδιά και τρεις γυναίκες – που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές, συμπλήρωσε.

Οι 11 όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς τη Δευτέρα – εννιά παιδιά και δύο μητέρες – βρίσκονται υπό την επιτήρηση του Ερυθρού Σταυρού, ανέφερε η οργάνωση και πρόκειται να επιστρέψουν άμεσα στο Ισραήλ. Ανάμεσα στους απαχθέντες που απελευθερώθηκαν ήταν ένα μωρό 10 μηνών. Το παιδί είναι μέλος οικογένεια Bibas, η οποία έχει ακόμη ένα 4χρονο αγόρι.

Την είδηση για παράταση της εκεχειρίας είχε κάνει νωρίτερα γνωστή το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, για να επιβεβαιωθεί στη συνέχεια από εκπρόσωπο της Χαμάς καθώς και του Λευκού Οίκου.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: