Μόνο ψιθυρίζει: Η 9χρονη Έμιλι πρώην όμηρος της Χαμάς φοβάται να κάνει θόρυβο, λέει ο πατέρας της [videos]

H Emily Hand στην αγκαλιά του πατέρα της. Στιγμιότυπο από βίντεο που αναδημοσίευσε το ΒΒC




Η Έμιλι, μια 9χρονη Ισραηλινο-ϊρλανδή που απελευθερώθηκε το Σάββατο από τη Χαμάς, «φοβάται να κάνει θόρυβο» και πλέον μόνο «ψιθυρίζει», αφηγήθηκε ο πατέρας της, ο Τομ Χαντ, στη βρετανική εφημερίδα The Sun.

«Όταν επέστρεψε, χρειάστηκε να ακουμπήσω κυριολεκτικά το αυτί μου στα χείλη της για να ακούσω τι έλεγε», αφηγείται ο Τομ Χαντ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

  • «Ήταν ένα φυσιολογικό παιδί, χαρούμενο και θορυβώδες, αλλά τώρα ψιθυρίζει», συνεχίζει. «Πρέπει να την διέταζαν για τόσο καιρό να σωπαίνει ώστε ακόμη φοβάται να κάνει θόρυβο».

Η Έμιλι, η οποία έκλεισε τα 9 στις 17 Νοεμβρίου ενώ ήταν όμηρος, είχε απαχθεί από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ενώ βρισκόταν στο σπίτι μιας φίλης, της Χίλα, ηλικίας 13 ετών, στο κιμπούτς του Μπεερί. Η φίλη της απελευθερώθηκε επίσης το Σάββατο.

Η Έμιλι, η μητέρα της οποίας πέθανε από καρκίνο όταν εκείνη ήταν δυόμισι ετών, είχε αρχικά ανακοινωθεί πως σκοτώθηκε, όμως στη συνέχεια το όνομά της περιελήφθη στα ονόματα των ομήρων.

  • Στη συνέντευξή του στη Sun, ο πατέρας της αφηγείται πως η Χαμάς μετακινούσε διαρκώς το κορίτσι για να μην το βρει ο ισραηλινός στρατός.

Σε συνέντευξή του στο CNN ο Χαντ δήλωσε επίσης ότι η Έμιλι του είπε πως νόμιζε ότι τον είχαν πιάσει κι αυτόν όμηρο. Όταν τη ρώτησε πόσο καιρό νόμιζε ότι είχε φύγει, η Έμιλι απάντησε «Ένα χρόνο».

«Εκτός από τους ψιθύρους, αυτό ήταν μια γροθιά στα σπλάχνα. Έναν χρόνο”

Καθημερινά από την Παρασκευή η Χαμάς απελευθερώνει γύρω στις δέκα γυναίκες και παιδιά που απήγαγε κατά την αιματηρή επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ. Σε αντάλλαγμα, το Ισραήλ απελευθερώνει τρεις φορές περισσότερους φυλακισμένους Παλαιστινίους.

 

 

Mε πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, United Kingdom

Σύμφωνη με το ενδεχόμενο τετραήμερης παράτασης της εκεχειρίας δηλώνει η Χαμάς: Μιλά για νέες απελευθερώσεις ομήρων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: