Απόψε η τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες: Θα συζητηθεί και το θέμα του θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου

FILE PHOTO: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης. ΓΤΠ ΡΙΟ




Απόψε θα πραγματοποιηθεί τελικά η τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας των δύο αντρών, ένα από τα κεντρικά θέματα θα είναι η πρόταση της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία θαλασσίου ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τη Γάζα, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη να ενημερώνει ενδελεχώς τον κύριο Γκουτέρες για τον κυπριακό σχεδιασμό.

Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης , η ενημέρωση προς τον Γενικό Γραμματέα έρχεται σε συνέχεια επιστολής πού είχε αποσταλεί προς τον κύριο Γκουτέρες την περασμένη εβδομάδα.Η επιστολή είχε αποσταλεί, ανάμεσα σε άλλους, και προς την πρόεδρο της Κομισιόν.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα ενημερώσει επίσης τον κύριο Γκουτέρες για τα αποτελέσματα της επίσκεψης ομάδας από την Κύπρο, στο Ισραήλ , σε επίπεδο πρακτικών τεχνικών θεμάτων, για την πρόταση θαλασσίου διαδρόμου προς τη Γάζα.

Ο κύριος Λετυμπιώτης ανακοίνωσε επίσης και νέα επίσκεψη στο Ισραήλ, τις επόμενες ημέρες, του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου.

Οι συζητήσεις της πρότασης, από το πολιτικό έχουν περάσει στο τεχνικό επίπεδο, δήλωσε ο κύριος Λετυμπιώτης επισημαίνοντας ότι για την υλοποίησή της επιβάλλεται η συμμετοχή συγκεκριμένων επί μέρους οργανώσεων του ΟΗΕ.

Με πληροφορίες από ΡΙΚ.

Χριστοδουλίδης από το Βερολίνο: Προτεραιότητα για την Κύπρο η στρατηγική αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: