Στο Κίεβο ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου: Θα σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί [video]

FILE PHOTO: Ο υπουργός Εξωτερικών Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος προβαίνει σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




«Θα σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κόμπος κατά την άφιξή του στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών εξωτερικών της ΕΕ, στο Κίεβο.

«Σήμερα η ΕΕ και τα κράτη-μέλη του είναι εδώ στην Ουκρανία. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τους Ουκρανούς φίλους μας και τον ουκρανικό λαό. Θα συζητήσουμε τις διάφορες παραμέτρους σχετικά με την στρατηγική στήριξης στην Ουκρανία» ανέφερε ο κ. Κόμπος.

Η θέση μας στο θέμα της Ουκρανίας είναι μια θέση αρχών κατά της επιθετικότητας και της παρανομίας, δήλωσε ο ΥΠΕΞ.

Σε δήλωσή του στο Κίεβο όπου συμμετέχει στην άτυπη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, την οποία χαρακτήρισε ιστορική, ο κ. Κόμπος ανέφερε, σύμφωνα με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, πως το μήνυμά του σήμερα είναι πως η ΕΕ και τα κράτη μέλη της βρίσκονται στην Ουκρανία «για να στηρίξουμε τους φίλους μας, τον ουκρανικό λαό».

«Πρόκειται να συζητήσουμε τις διάφορες παραμέτρους για μια συνολική στρατηγική στήριξης για την Ουκρανία. Η θέση μας είναι θέση αρχών, τάσσεται ενάντια στην επιθετικότητα, ενάντια στην παρανομία. Θα συμπαρασταθούμε στην Ουκρανία για όσο χρειαστεί», σημείωσε.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΗΦ

Θέλουμε λύση στο Κυπριακό σύμφωνη με το πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών: Δηλώσεις του Βρετανού ΥΠΕΞ Τζέιμς Κλέβερλι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: