Σύντομα στη Βουλή η ρύθμιση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Eξαγγελίες Πιερρακάκη για την ανώτατη εκπαίδευση

FILE PHOTO: Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, συμμετέχει σε συζήτηση, σε ημερίδα του ΣΕΤΕ “Reimagining success” , στην Αθήνα, Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Την προώθηση της ρύθμισης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια εξήγγειλε σήμερα μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ ο υπουργός Παιδείας.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε ότι «Το δημόσιο πανεπιστήμιο παραμένει η ναυαρχίδα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση και βελτίωση για να μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις του.

Δεν μπορεί όμως να εξακολουθούμε να διατηρούμε στη χώρα μια παγκόσμια ιδιαιτερότητα, ένα κρατικό μονοπώλιο στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Στη συνέχεια ο υπουργός υποστήριξε: «Για το λόγο αυτό προχωράμε σε νομοθετική πρωτοβουλία που θα έρθει άμεσα στη Βουλή, αφού πρώτα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο πριν το τέλος της χρονιάς, ώστε γρήγορα να κινηθούμε και να καταφέρουμε να αντλήσουμε από τις μεγάλες δυνατότητες που τόσα χρόνια δεν τις έχουμε εκμεταλλευτεί για διάφορους λόγους».

Για την ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία, το «ψηφιακό φροντιστήριο», ο κ. Πιερρακάκης υποστήριξε πως θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο 2024 με δύο μαθήματα, τη Γλώσσα και τα Μαθηματικά, με ορίζοντα για την πλήρη λειτουργία του σε όλη τη χώρα να τοποθετείται στον Σεπτέμβριο του 2024.

Για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς διευκρίνισε πως το νέο σύστημα καταγραφής αναγκών και αντικειμενικών τοποθετήσεων είναι σε συνεχή διαμόρφωση, ώστε στις αρχές της σχολικής χρονιάς να αποτελεί μια νέα κατάκτηση για το χώρο και να μπορεί να απαντάει άμεσα και στις ανάγκες που δημιουργούνται.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να τις χαρακτηρίσει τηρώντας μια ουδέτερη στάση, χωρίς όμως να αποστεί από την ευκαιρία να τονίσει πως «οι ζαριές στην πολιτική δεν κάνουν πολύ καλό».

Ο κ. Πιερρακάκης ερμήνευσε το μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών ως «μια ακόμη εντολή της κοινωνίας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση για γκάζι και όχι φρένο, για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές παντού κι αυτό είναι που θα δει ο κόσμος σε όλα τα πεδία της πολιτικής και σίγουρα στην εκπαίδευση».

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Με πρωτοβουλία Μητσοτάκη στη Σύνοδο της ΕΕ: Επιστολή 8 ηγετών στον Σαρλ Μισέλ, ζητούν αύξηση πόρων για μεταναστευτικό και φυσικές καταστροφές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: