Μητσοτάκης για Σύνοδο Κορυφής: Καταλήξαμε σε ικανοποιητικό κοινό τόπο για τη Μέση Ανατολή * Εκτός κλίματος ο Ερντογάν σε σχέση με τη Χαμάς [video]

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει δηλώσεις 26 Οκτωβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Καταλήξαμε σε έναν ικανοποιητικό κοινό τόπο, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής. «Από τη μία αναγνωρίζει στο Ισραήλ το δικαίωμα στην αυτοάμυνα εντός των πλαισίων και ορίων που θέτει το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και από την άλλη εκφράζει την έντονη ανησυχία η απόφασή μας για την ανθρωπιστική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Γάζα» είπε.

Η αναφορά σε ανθρωπιστικές παύσεις είπε ο πρωθυπουργός στέλνει το μήνυμα στο Ισραήλ ότι πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του την κατάσταση στη Γάζα και να επιτρέψει να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια, σημείωσε.

Υπάρχει ευρεία ανησυχία για επέκταση της κρίσης, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι επανέρχεται στη δημόσια συζήτηση το θέμα της τελικής πολιτικής λύσης που στηρίζεται στην φιλοσοφία των δυο κρατών.

Η μόνη οριστική πολιτική λύση είναι η λύση των δυο κρατών, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Είμαι κατηγορηματικός ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση δεν εκφράζει τον παλαιστινιακό λαό, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος Ερντογάν είναι εκτός κλίματος όταν δεν αναγνωρίζει αυτή την πραγματικότητα σε σχέση με τη Χαμάς, τόνισε.

Το ότι διαφωνούμε δεν πρέπει να επηρεάσει το πλαίσιο του ελληνοτουρκικού διαλόγου και την πρόοδο που έχει γίνει, σημείωσε ακόμα μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εμείς παραμένουμε εστιασμένοι στην θετική μας ατζέντα και στο χρονοδιάγραμμα, όπως αυτό έχει προσδιοριστεί με σαφήνεια από το Υπουργείο Εξωτερικών για το πώς μπορούμε να φτάσουμε στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας την 7η Δεκεμβρίου».

 




Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Με πρωτοβουλία Μητσοτάκη στη Σύνοδο της ΕΕ: Επιστολή 8 ηγετών στον Σαρλ Μισέλ, ζητούν αύξηση πόρων για μεταναστευτικό και φυσικές καταστροφές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: