H Ελλάδα στο πλευρό του λαού του Ισραήλ: «Καταδικάζω σθεναρά την τρομοκρατική επίθεση» της Χαμάς, δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε, με ανάρτησή του στο Χ (Twitter), τη σημερινή εισβολή των μαχητών της Χαμάς στο Ισραήλ, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους μέχρι τώρα.

«Καταδικάζω σθεναρά τη σημερινή φρικτή τρομοκρατική επίθεση κατά του Ισραήλ, η οποία προκάλεσε μεγάλο αριθμό απωλειών μεταξύ των αμάχων. Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού του Ισραήλ και υποστηρίζουμε πλήρως το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα» ανέφερε ο Ελληνας πρωθυπουργός με αφορμή την επικίνδυνη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

 

Άμεση ήταν η καταδίκη και από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, της σημερινής επίθεσης κατά του Ισραήλ.

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη σημερινή εκτόξευση ομοβροντίας ρουκετών από τη Γάζα κατά του Ισραήλ. Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ και ανησυχεί βαθύτατα από αυτή την απαράδεκτη κλιμάκωση της βίας» τονίζεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στην πλατφόρμα Χ (Twitter).

Τη σημερινή εκτόξευση ομοβροντίας ρουκετών κατά του Ισραήλ, καταδίκασε και η πρεσβεία της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ με ανάρτησή της στο Twitter, διαμηνύοντας ταυτόχρονα: «Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ».

Και ο ΣΥΡΙΖΑ

Την «απερίφραστη καταδίκη του στην σημερινή επίθεση της Χαμάς σε βάρος του Ισραήλ», εκφράζει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ζητά τον άμεσο τερματισμό της ενώ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό του Ισραήλ.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ακόμη: «Η συνεχιζόμενη βία από όλες τις πλευρές στην περιοχή, δυναμιτίζει κάθε προοπτική επίλυσης των διαφορών και πλήττει βάναυσα την ασφάλεια και τα δικαιώματα ιδίως των αμάχων, Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Τασσόμαστε σταθερά υπέρ της άμεσης επανέναρξης αξιόπιστων διμερών συνομιλιών, για λύση δύο βιώσιμων κρατών στη βάση των συνόρων του 1967, με πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Ο Νετανιάχου κήρυξε τον πόλεμο στους τρομοκράτες της Χαμάς: Ο Ισραηλινός Στρατός διεξάγει χερσαίες μάχες, μαζική επιστράτευση εφέδρων – Τουλάχιστον 22 νεκροί…[videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: