Kαταρρέει η δημοτικότητα του Ρίσι Σούνακ: Έντονη δυσαρέσκεια από τους Βρετανούς για την πολιτική που ακολουθεί

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak αναχωρεί από την επίσημη κατοικία του στη Downing Street 10. EPA, TOLGA AKMEN




Δυσαρεστημένη με τον Ρίσι Σούνακ είναι η πλειονότητα του βρετανικού λαού, αποκαλύπτει νέα δημοσκόπηση, λίγες ώρες πριν την ομιλία του στην ετήσια διάσκεψη του κόμματός του.

Ο βρετανός πρωθυπουργός ξεκίνησε τη χρονιά θέτοντας πέντε προτεραιότητες: μείωση του πληθωρισμού κατά το ήμισυ, ανάπτυξη της οικονομίας, μείωση του δημόσιου χρέους, μείωση των λιστών αναμονής του NHS και «φρένο στις μικρές βάρκες στη Μάγχη».

Σε μια δημοσκόπηση 1.000 Βρετανών, η Ipsos UK βρήκε ευρεία δυσαρέσκεια σε σχέση με την απόδοση του πρωθυπουργού και στις πέντε προτεραιότητες.

Ο Ρίσι Σούνακ αναμένεται να ανακοινώσει το “τσεκούρι” των σχεδίων του για την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων HS2 του Μάντσεστερ, κόστους πολλών δισεκατομμυρίων και θα επικρίνει δεκαετίες πολιτικών που παίρνουν «την εύκολη απόφαση, όχι τη σωστή».

Προβλέπεται ότι θα ανακοινώσει ένα πακέτο μέτρων για βελτίωση δρόμων, λεωφορείων και τρένων, αξίας 30 δισ. λιρών προκειμένου να ηρεμήσει τους ήδη απογοητευμένους βόρειους πολίτες .

Αναμένεται να δεσμευτεί να επικεντρωθεί στη «μακροπρόθεσμη επιτυχία» αντί στο «βραχυπρόθεσμο πλεονέκτημα», υποστηρίζοντας ότι τα «κατοχυρωμένα συμφέροντα» «στέκονται εμπόδιο στην αλλαγή» εδώ και 30 χρόνια.

Στην ομιλία του, θα κατηγορήσει επίσης τους Εργατικούς, που εξακολουθούν να κατατροπώνουν τους Τόρις στις κάλπες, ότι θέλουν «εξουσία για χάρη της εξουσίας» ενόψει της διάσκεψης του κόμματός τους, αυτό το Σαββατοκύριακο στο Λίβερπουλ.

Η ομιλία του έρχεται μετά από τις έκτακτες αξιώσεις και δεσμεύσεις από τους υπουργούς του, όπως:

Ο Άλες Τσαλκ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, λέει ότι οι κρατούμενοι θα μπορούσαν να σταλούν στο εξωτερικό καθώς ο συνωστισμός των φυλακών φτάνει στο οριακό σημείο.

Η Σουέλα Μπρέιβερμαν, η υπουργός Εσωτερικών ισχυρίζεται ότι ένας «τυφώνας» μεταναστών κατευθυνόταν προς το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς δεσμεύτηκε να κλείσει ξενοδοχεία ασύλου.

Επίσης στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος έγιναν εκ νέου εκκλήσεις για την κατάργηση του λεγόμενου «τουριστικού φόρου» του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2021, οι επισκέπτες εκτός ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούσαν να λάβουν επιστροφή ΦΠΑ για τις αγορές τους προσκομίζοντας την απόδειξή τους στο αεροδρόμιο.

Το σύστημα επιστροφής ΦΠΑ έληξε μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, με την κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι ήταν «μια δαπανηρή ελάφρυνση που δεν ωφελεί εξίσου ολόκληρη τη Βρετανία».

Έκτοτε όμως έχουν γίνει εκκλήσεις για την επιστροφή του.

Μια πρόσφατη μελέτη από το Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών (CEBR) διαπίστωσε ότι ο «τουριστικός φόρος» κοστίζει στο Ηνωμένο Βασίλειο 10,7 δισεκατομμύρια λίρες σε απώλεια ΑΕΠ και αποτρέπει δύο εκατομμύρια τουρίστες από το να την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Συγγνώμη για την εκτέλεση άμαχων πολιτών ζήτησε ο Κολομβιανός στρατός: Toυς σκότωναν ακόμη και για να εξασφαλίσουν τιμητικές άδειες και παράσημα

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: