Η Κύπρος “μπαίνει μπροστά” για την αποκλιμάκωση και την ανθρωπιστική βοήθεια: Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου συνομίλησε με τον Σαμεχ Σούκρι της Αιγύπτου

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος με τον πρέσβη του Ισραήλ. Ορεν Ανολίκ. Φωτογραφία Constantinos Kombos, @ckombos




Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του είχε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κόμπος, κατά την οποία συζήτησαν την ανάγκη αποκλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή αλλά και τη διασφάλιση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα “Χ”, ο κ. Κόμπος ανέφερε ότι κατά την επικοινωνία του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, επικεντρώθηκε στον “επιτακτικό ρόλο της Αιγύπτου στις τρέχουσες προσπάθειες για αποκλιμάκωση της τρέχουσας κρίσης και στο να αποφευχθεί μια πολύ επισφαλής περιφερειακή διάχυση” της κρίσης.

Επιπλέον, ανέφερε ότι συζήτησαν επίσης τη διασφάλιση άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους της Γάζας.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Συνάντηση με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο, Όρεν Ανόλικ, είχε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο κ. Κόμπος ανέφερε πως κατά τη συνάντηση καταδίκασε απερίφραστα την αδιανόητη βαρβαρότητα των τρομοκρατών της Χαμάς και επανέλαβε την ισχυρή αλληλεγγύη της Κύπρου προς το Ισραήλ.

“Επίσης είχα την ευκαιρία να μεταφέρω καίρια μηνύματα από τις συνεχιζόμενες επαφές μου με περιφερειακούς εταίρους”, σημείωσε ο κ. Κόμπος.

ΚΥΠΕ – Λευκωσία, Κύπρος

Κύπρος και Μακεδονία μαζί στον αγώνα της απελευθέρωσης με ομφάλιο λώρο τις κοινές θυσίες: Μήνυμα Χριστοδουλίδη σε εκδήλωση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: