Η Πρώτη Κυρία της Κύπρου απευθυνόμενη στη Μαρέβα Μητσοτάκη σε γεύμα στη Λευκωσία: Οι σχέσεις της Κύπρου και της Ελλάδας είναι αδελφικές – Πήγαν στη νεκρή ζώνη

Η Πρώτη Κυρία Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη και η σύζυγος του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κα Μαρέβα Μητσοτάκη σε ξενάγηση στις ιστορικές γειτονιές του Αγίου Κασσιανού και της Χρυσαλινιώτισσας. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Η Πρώτη Κυρία Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη υπογράμμισε τις αδελφικές σχέσεις Κύπρου και Ελλάδας που στηρίζονται στη μακρόχρονη κοινή ιστορία και τον πολιτισμό στο πλαίσιο της φιλοξενίας-ξενάγησης της Μαρέβα Μητσοτάκη, συζύγου του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου της Πρώτης Κυρίας που μεταδίδει το ΓΤΠ, η κ. Χριστοδουλίδη μιλούσε κατά το γεύμα που παρέθεσε στη σύζυγο του Έλληνα Πρωθυπουργού, σε πρόποσή της κατά την οποία ευχήθηκε ευημερία για την Ελλάδα και την Κύπρο και προσωπικά στην κ. Μητσοτάκη υγεία και δύναμη.

Από την πλευρά της, η κ. Μητσοτάκη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τον ενθουσιασμό της για τη φιλοξενία, και το πρόγραμμα ξενάγησης το οποίο περιλάμβανε αντιπροσωπευτικά παραδείγματα του κυπριακού πολιτισμού.

Διευκρινίζεται ότι ήταν για την Μαρέβα Μητσοτάκη, η πρώτη φορά που είχε την ευκαιρία να περπατήσει στη Λευκωσία και να αντικρίσει τη γραμμή αντιπαράταξης, τα φυλάκια και τη νεκρή ζώνη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικότερα ότι η ξενάγηση, περιλάμβανε ξενάγηση από την κ. Τιτίνα Λοϊζίδου στην ακριτική περιοχή του Αγίου Κασσιανού-Χρυσαλινιώτισσας στην εντός των τειχών Λευκωσία, όπου βρίσκονται ιστορικές Εκκλησίες, σημαντικά δείγματα αστικής αρχιτεκτονικής της Λευκωσίας, καθώς και μνημεία διαφόρων εποχών και πολιτισμών της Κύπρου.

Σημειώνεται ακόμη ότι έγινε επίσκεψη στα εργαστήρια γυναικών καλλιτεχνών της περιοχής κατά την οποία οι κυρίες Χριστοδουλίδη και Μητσοτάκη συνομίλησαν με τις γυναίκες για τις παραδοσιακές τεχνικές της υφαντουργίας και της κεραμικής, και για την προσπάθεια μετεξέλιξης και προώθησής τους, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην περιοδική έκθεση «Μύθων Αποκάλυψη: Αριάδνη – Ανδρομέδα» στην Λεβέντειο Πινακοθήκη.

Αναφέρεται επίσης ότι το γεύμα που προσφέρθηκε την κ. Μητσοτάκη και στην αποστολή της ήταν στην αίθουσα με τις κυπριακές συλλογές, η οποία παραχωρήθηκε ευγενώς από το Ίδρυμα Λεβέντη, με συζύγους αξιωματούχων της Κυβέρνησης, πολιτικών αρχηγών, δημάρχων και τις πρώην Πρώτες Κυρίες Άντρη Αναστασιάδη και Φωτεινή Παπαδοπούλου.

Οι κυρίες Μητσοτάκη και Νετανιάχου συνόδευσαν του συζύγους τους που βρίσκονταν στην Κύπρο για την τριμερή Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ.

ΚΥΠΕ – Λευκωσία, Κύπρος

Ο Νετανιάχου …μπήκε πολύ δυνατά στο θέμα της ενέργειας: Σε 3 με 6 μήνες η απόφαση για την εξαγωγή του φυσικού αερίου από το Ισραήλ και την Κύπρο, μαζί τους και η Ελλάδα…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: