Ξεσάλωσαν τα “ορφανά” του ΔΗΣΥ: Κτυπούν υποτίθεται τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για την οικονομία, αλλά τα βέλη κατευθύνονται εναντίον της Αννίτας Δημητρίου…

Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ και της κυπριακής Βουλής Αννίτα Δημητρίου. Φωτογραφία Annita Demetriou, @AnnitaDemetriou




Τα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) που καταψηφίστηκαν από τα μέλη του κόμματος εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη, τον οποίο κατηγορούν ότι δήθεν καταστρέφει την κυπριακή οικονομία.

Έτσι μετά τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη και τον ηττημένο πρώην πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, πυρά κατά των κυβερνητικών χειρισμών εξαπέλυσε και ο Μιχάλης Σοφοκλέους, ο οποίος έχασε στις εκλογές για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του κόμματος.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης, Μιχάλης Σοφοκλέους, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο μάλιστα καλεί «να κάτσει επιτέλους να δουλέψει», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά με οργισμένο ύφος.

Την ίδια ώρα ο κ. Σοφοκλέους αφήνει αιχμές και κατά του ΔΗΣΥ, άρα εναντίον της προέδρου Αννίτας Δημητρίου, καθώς δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση από το κόμμα για την κυπριακή Οικονομία. Οι σχέσεις του κ. Σοφοκλέους με την κ. Δημητρίου δεν ειναι καλές, καθώς η πρόεδρος του ΔΗΣΥ επέλεξε για αντιπρόεδρο τον κ. Δίπλαρο.

Παράλληλα ο κ. Σοφοκλέους γράφει και τα εξής, τα οποία βεβαίως δεν ισχύουν -απλά κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και στην πρόεδρο του ΔΗΣΥ:

1. Τα άσχημα νέα για την οικονομία κτυπούν την καμπάνα της ανησυχίας. Ιδιαίτερα η τεράστια πτώση στην κατανάλωση, Ιούνιο μήνα.

2. Έχω τεράστια αμφιβολία εάν η χώρα προχωρεί στα ορόσημα που περιλαμβάνει το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Αισθάνομαι ότι “κάτσαμε τον μύλο” της αναποφασιστικότητας και από το να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ, πάμε στο δεν παίρνουμε ευρώ.

3. Δεν ξέρουμε σε κανένα επίπεδο που στοχεύει η χώρα. Οικονομία, Ανάπτυξη, Ενέργεια, Παιδεία, Υγεία, Μεταφορές, Κοινωνική Πολιτική και – κυρίως – Ψηφιακή και Πράσινη οικονομία, όλα δείχνουν στον αυτόματο πιλότο. Υπουργοί σχεδόν ανύπαρκτοι.

4. Δεν βλέπουμε μέχρι στιγμής πουθενά το Κυπριακό και τους γεωστρατηγικούς και περιφερειακούς μας στόχους, παρά μόνο σε διαρροές και συνεντεύξεις κυβερνητικών στελεχών.

Η κυβέρνηση αποδεικνύεται καθημερινα να έχει ένα και μόνο στόχο: τη διαχείριση της εικόνας του Προέδρου.

“Διαφημίζει” η κυβέρνηση ότι 6 μήνες μετά αποφάσισαν να συζητήσουν στο Τρόοδος τι θέλουν να κάνουν. Έξι μήνες μετά! Αυτά γίνονται το πολύ στις πρώτες 30 ημέρες,

κ. Πρόεδρε, ξέρω ότι είσαι η επιτομή της αναποφασιστικότητας, ξέρω ότι θες να λες “Ναι” σε όλους και όλα, αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι είσαι Πρόεδρος. Με φωτογραφίες και χαμόγελα ΔΕΝ κυβερνάται ένα κράτος.

Άσε λίγο το Instagram, τις γιορτές, τις τόκκες, τα μοναστήρια και τα εγκαίνια και κάτσε 2-3 βδομάδες επιτέλους να δουλέψεις!

Οργάνωσε την κυβέρνησή σου, βάλε κάτω στόχους και πολιτικές. Κάνε αν θες και τις αλλαγές στο Υπουργικό, που ο στόχος σου να μην υπάρχει άλλη προσωπικότητα εκτός από εσένα, τίνει να μας οδηγήσει στο να μην υπάρχει ουσιαστική κυβέρνηση στη χώρα. Ο Πρόεδρος είναι που πρέπει να μιλά και να κατευθύνει τους Υπουργούς, όχι οι υπαλλήλοι της κ. Πική.

ΥΓ. Με προβληματίζει που ο Δημοκρατικός Συναγερμός, δύο ολόκληρες ημέρες μετά τις ανησυχητικές ανακοινώσεις για την οικονομία, δεν έχει κάνει ακόμη καμία επίσημη τοποθέτηση.

Οι Ισραηλινοί επενδύουν μαζικά στην Κύπρο, αγοράζουν ότι βρουν: Δημιουργείται «το δεύτερο Ισραήλ» στο νησί, που «είναι μακριά και νιώθεις κοντά»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: