Συνάντηση Μητσοτάκη με την Κρίστο της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης: Ερχεται και ο Ζελένσκι για το δείπνο με τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων και της ΕΕ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με την Πρόεδρο του υπουργικού συμβουλίου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Borjana Krišto, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με την Πρόεδρο του υπουργικού συμβουλίου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Μποργιάνα Κρίστο (Borjana Krišto).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και η υποστήριξη της Ελλάδας στα επόμενα βήματα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης προς την ευρωπαϊκή της προοπτική.

Υπενθυμίζεται πως τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων και κρατών-μελών της Ε.Ε. της περιοχής, καθώς και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Μητσοτάκης σε ένα άτυπο δείπνο για τη διεύρυνση και το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής.

Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού  σήμερα και αύριο καθώς και το άτυπο δείπνο, σηματοδοτούν, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές τον ηγετικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας, ειρήνης και ενεργειακής ασφάλειας στα Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται στην Αθήνα ενόψει του δείπνου που παραθέτει ο κ.Μητσοτάκης στους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων και της ΕΕ στις 8.15 το βράδυ.

Την πληροφορία μεταφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, με την Αθήνα πάντως να μην επιβεβαίωνε μέχρι αργά χθες την είδηση, κάτι που πάντως είναι λογικό λόγω ασφάλειας.

Eρχεται στην Αθήνα o Zελένσκι για το δείπνο Μητσοτάκη με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων και της ΕΕ: Θα συμμετάσχει και ο Κροάτης πρωθυπουργός

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: