Ο κατοχικός ηγέτης απέρριψε την πρόταση του Προέδρου Χριστοδουλίδη για κοινή συνάντηση με τον απεσταλμένο του Γκουτέρες: Θέτει απαράδεκτους όρους…

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ με τον επικεφαλής των δυνάμεων του Αττίλα στα κατεχόμενα, Sezai Öztürk. Φωτογραφία από το κατοχικό καθεστώς




Αρνητική ήταν η απάντηση του κατοχικού ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, στην πρόταση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, για κοινή συνάντησή τους με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Μίσοσλαβ Γιέτζια.

Ο κ. Γιέτζια θα επισκεφθεί την Κύπρο στις 28-29 Αυγούστου.

Σε σημερινή ανακοίνωση της παράνομης ψευτο-“προεδρίας”, ο Ερσίν Τατάρ, υποστηρίζει ότι απέρριψε την πρόταση του Προέδρου Χριστοδουλίδη καθώς την θεώρησε «κακόβουλη».

Μάλιστα, ο κατοχικός ηγέτης, θεωρεί άσκοπη την οποιαδήποτε συνάντηση ηγετών, ενώ ισχυρίζεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προέβη στη σχετική πρόταση για να κερδίσει την κοινή γνώμη.

«Δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε κάτω από αυτές τις συνθήκες», δηλώνει και προσθέτει:

«Η ελληνική πλευρά πρέπει να αποδεχθεί και να επιβεβαιώσει τα ίσα δικαιώματα της τουρκοκυπριακής πλευράς με όλες τις απαιτήσεις της», αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράνομης «προεδρίας» του ψευδοκράτους.

Η πρόταση του Προέδρου Χριστοδουλίδη διαβιβάστηκε στον κ. Γιέτζια όταν αυτός επικοινώνησε με τη Λευκωσία στις αρχές αυτής της εβδομάδας για να ενημερώσει για την επικείμενη επίσκεψή του στην Κύπρο.

Ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών ενημέρωσε χθες πως ο κατοχικός ηγέτης απέρριψε την πρόταση.

Ως εκ τούτου, ο κ. Γιέτζια κατά την παρουσία του στο νησί θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τον κ. Τατάρ, σημείωσε η διπλωματική πηγή.

Μία φοβερή ιστορία για τον Τάσο Ισαάκ: Aν είχα χίλιους σαν και δαύτον… 30 Τάσους να είχε η Κύπρος, δεν θα πατούσε ούτε ένας Τούρκος στο νησί, είπε ο Κρητικός διοικητής…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: