Ερντογάν και Όρμπαν γελοιοποιούν τους Δυτικούς: Θα συνεχίσουν να συντονίζουν την πολιτική τους σχετικά με την προσπάθεια της Σουηδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

epa10810052 Prime Minister Viktor Orban (R) and Turkish President Recep Tayyip Erdogan (L) stand in the garden of Orban’s office, the former Carmelite Monastery, in Budapest, Hungary, 20 August 2023. EPA, VIVIEN CHER BENKO, HUNGARIAN PM OFFICE ANDOUT




To αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg σε ανταπόκριση του μεταδίδει ότι η Ουγγαρία και η Τουρκία θα συνεχίσουν να συντονίζουν την πολιτική τους σχετικά με την προσπάθεια της Σουηδίας να ενταχθεί στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto, μετά τη συνάντηση των ηγετών των δύο κρατών.

Δεδομένου ότι τα εθνικά νομοθετικά σώματα στη Βουδαπέστη και την Άγκυρα βρίσκονται και τα δύο σε διακοπή, το ζήτημα του πότε μπορεί να πραγματοποιηθεί η επικύρωση θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, δήλωσε ο Szijjarto την Κυριακή, αφότου ο Πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν φιλοξένησε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Βουδαπέστη.

Η Τουρκία και η Ουγγαρία είναι οι μόνες δύο χώρες του ΝΑΤΟ που δεν έχουν επικυρώσει την προσπάθεια της Σουηδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Η διαδικασία έχει καθυστερήσει παρά το γεγονός ότι η Τουρκία ήρε τις αντιρρήσεις της τον περασμένο μήνα, αφού η Σουηδία δεσμεύτηκε να ακολουθήσει ένα νέο σχέδιο για την πάταξη των Κούρδων αυτονομιστικών ομάδων εκεί.

Η Ουγγαρία, από την πλευρά της, δήλωσε ότι ακολουθεί το σύνθημα της Τουρκίας στη διαδικασία επικύρωσης, χωρίς να αναφέρει γιατί.

Ο Όρμπαν και ο Ερντογάν συμφώνησαν επίσης ότι η Ουγγαρία θα αγοράσει 275 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από την Τουρκία το επόμενο έτος, είπε ο Szijjarto.

Ένας αγωγός φυσικού αερίου που διασχίζει την Τουρκία και τα Βαλκάνια έχει γίνει η βασική πύλη για τις εισαγωγές φυσικού αερίου της Ουγγαρίας από τα ανατολικά.

ΠΗΓΗ: Bloomberg – Hungary, Turkey to Consult on Sweden’s NATO Entry Bid This Fall

Τα μυστήρια της Χειμάρρας: Τι συζήτησαν ο Ράμα, η Μελόνι και η σύζυγος Μπλερ (νομική σύμβουλος για την ΑΟΖ της Αλβανίας): Οσμή μυστικής διπλωματίας εις βάρος της Αθήνας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: