Αρχαιολόγος μπύρας αναδημιουργεί γεύσεις από την Αίγυπτο ως το Περού: Με αυθεντικές συνταγές, υλικά και μεθόδους δεκάδων αιώνων [videos]

File photo: Photo via Pixabay.com/MabelAmber




Ο αρχαιολόγος μπύρας Travis Rupp, απέχει πολύ από το να είναι ένας συνηθισμένος ζυθοποιός, εμβαθύνει στο παρελθόν για να αναδημιουργήσει τις γεύσεις και τις υφές της μπύρας από την αρχαιότητα.

Η φιλοδοξία του είναι να καταλάβει τι έπιναν οι απλοί λαοί, όχι μόνο οι βασιλιάδες και η αριστοκρατία, πριν από μια χιλιετία.

Για το σκοπό αυτό, ο Rupp και η ομάδα του προσπαθούν να αναδημιουργήσουν σχολαστικά αρχαίες συνταγές, από αιγυπτιακές έως περουβιανές μπίρες, αναπαράγοντας τις μεθόδους παρασκευής και τις συνταγές μπύρας όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχική τους μορφή.

Οι δημιουργίες του παρασκευάζονται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, αλλά η διαδικασία και τα συστατικά είναι απόηχος του παρελθόντος, με τον Rupp να προσαρμόζει τις συνταγές του ώστε να συμπεριλάβουν στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν στην παρασκευή μπύρας πριν από χιλιάδες χρόνια.

  • Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, διαπίστωσε ότι οι μπύρες της αρχαιότητας, αν και παρασκευάζονται σε πήλινα δοχεία και συνήθως επίπεδες και αδύναμες σε περιεκτικότητα σε αλκοόλ, μπορούν να είναι εκπληκτικά εύγευστες.

Η δέσμευση του Rupp στην αυθεντικότητα τον οδηγεί να περιλαμβάνει μοναδικά συστατικά όπως μαγιά ψησίματος, μούρα αρκεύθου και Mugwort στις παρασκευές του, μιμούμενοι τις αρχαίες μεθόδους παρασκευής.

Η περίπλοκη διαδικασία παρασκευής αυτών των αρχαίων μπύρων σε σύγχρονα συστήματα αποτελεί μια μοναδική πρόκληση, που απαιτεί δημιουργικές λύσεις και μια ενδελεχή κατανόηση των ιστορικών τεχνικών ζυθοποιίας.

Κάθε παρασκευή απαιτεί εκτεταμένη έρευνα, με τον Rupp να ξοδεύει μήνες μελετώντας αρχαίους πολιτισμούς στο στάδιο της προετοιμασίας.

Το τρέχον project του περιλαμβάνει μια μπύρα Viking , ένα δημοφιλές ποτό πριν από τουλάχιστον 1.100 χρόνια σύμφωνα με αρχαιολογικά αρχεία.

Πηγή Ancient Origins / Joanna Gillan

Μικρασιάτικος παστουρμάς Μυτιλήνης: Η ιστορία με τη μυστική συνταγή φερμένη από την Προύσα το 1922 * Ο λατρεμένος μεζές του Μυριβήλη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: