Ψευδής ο ισχυρισμός του κατοχικού ηγέτη, Ερσίν Τατάρ: Ισχυρίστηκε ότι δήθεν «μεγαλώνει στην Αγγλία η στήριξη για την (απαράδεκτη) λύση “δυο κρατών”»

Ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ στο φεστιβάλ Cyprus Turkish Culture Festival, στο Λονδίνο. Φωτογραφία από το κατοχικό καθεστώς




O κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ βρίσκεται στο Λονδίνο όπου παρακολούθησε το 6ο Φεστιβάλ «Τουρκικού Πολιτισμού Κύπρου» που διοργανώθηκε από το Συμβούλιο Ενώσεων Βρετανικών Τούρκων της Κύπρου.

Ο λεγόμενος και παράνομος ψευτο-«Πρωθυπουργός» Üstel παρευρέθηκε επίσης στο φεστιβάλ, όπου τα έσοδα που θα κερδίσουν θα διατεθούν σε τουρκικά σχολεία στην Αγγλία και σε όσους υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό στην Τουρκία.

O Tατάρ ισχυρίστηκε ότι η υποστήριξη για την πολιτική των δύο κρατών στην Αγγλία έχει αυξηθεί. Υπενθύμισε ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αγγλίας, Jack Straw, υποστήριξε τη λύση των δύο κρατών και υπογράμμισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, ως εγγυήτρια δύναμη, θα πρέπει να αντιμετωπίζει τους Τούρκους εξίσου ως κυπριακό λαό.

Επισημαίνοντας τη σημασία «του τουρκικού αιώνα για την (παράνομη) “τδβκ”» στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Τατάρ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η υποστήριξη που δίνει «η Μητέρα Πατρίδα Τουρκία στην (παράνομη) “τδβκ” σε όλα τα θέματα» είναι μεγάλης σημασίας.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, το παρών τους στην εκδήλωση έδωσαν:

Ο Δήμαρχος του Ένφιλντ Σούνα Χέρμαν, ο Δήμαρχος του Bexley Ahmet Dourmoush, και ο επικεφαλής του Labour’s Local Government Association & Enfield Councillor, Nesil Caliskan.

Οι Αττίλες τα έβαλαν με τον φιλότουρκο Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας: Επειδή είπε μία φορά την αλήθεια, ότι ήταν «αρπαγή γης» η δεύτερη φάση της άνανδρης τουρκικής εισβολής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: