Πούτιν ετοιμάσου για εκπλήξεις! Ένοπλες λεγεώνες Ρώσων αντικαθεστωτικών ετοιμάζουν νέες εισβολές μετά το «χάος Πριγκόζιν» στο Κρεμλίνο… [videos]

Βίντεο το οποίο ανέβασαν οι άνδρες της “Λεγεώνας Ελευθερία στη Ρωσία” και εξηγούν τις καλές προθέσεις τους… για τον Πούτιν. Screenshot via YouTube@Suchomimus/




Ο διοικητής της “Λεγεώνας Ελευθερίας στη Ρωσία” δήλωσε ότι οι μαχητές του σχεδιάζουν άλλη μια διασυνοριακή επιδρομή στη Ρωσία και επιδιώκουν να επωφεληθούν από την αταξία στο εσωτερικό του Κρεμλίνου μετά την ανταρσία του Γεβγκένι Πριγκόζιν της Wagner.

«Θα υπάρξει μια περαιτέρω έκπληξη τον επόμενο μήνα περίπου», δήλωσε ο “Kαίσαρας”, εκπρόσωπος της παραστρατιωτικής ομάδας κατά του Πούτιν , σε συνέντευξή του στον βρετανικό Observer στο Κίεβο.

  • «Θα είναι η τρίτη μας επιχείρηση. Μετά από αυτό θα υπάρξει ένα τέταρτη και πέμπτη. Έχουμε φιλόδοξα σχέδια. Θέλουμε να ελευθερώσουμε όλη την επικράτειά μας».

 Η λεγεώνα, αποτελούμενη από μερικές εκατοντάδες Ρώσους εθελοντές, πραγματοποίησε επιθέσεις τον Μάιο και τις αρχές Ιουνίου. Κατέλαβε συνοριακά χωριά κοντά στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ , συγκρούστηκε με τον ρωσικό στρατό και αιχμαλώτισε 10 Ρώσους στρατιώτες. Δύο μέλη της πολιτοφυλακής κατά του Κρεμλίνου σκοτώθηκαν, είπε ο Καίσαρας.

Περιέγραψε την πρόσφατη εισβολή κοντά στην πόλη Σεμπεκίνο ως «τοπική επιχείρηση επιδρομής και αναγνώρισης».

Πρώην προπονητής γυμναστικής από το Σότσι και την Αγία Πετρούπολη, το πραγματικό όνομα του Καίσαρα είναι Maximillian Andronnikov.

Οι επικριτές της Λεγεώνας στην Ρωσία την αντιμετωπίζουν με χλευασμό  λέγοντας πως πρόκειται  για προπαγανδιστικό κόλπο που διευθύνει ο ικανότατος αρχηγός στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας Κιρίλο Μπουντάνοφ.

  • Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης έχουν χαρακτηρίσει τον 49χρονο Καίσαρα εξτρεμιστή και Ναζί. Οι εισαγγελείς τον έχουν κατηγορήσει για εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της προδοσίας προς την πατρίδα.

Αναγνώρισε ότι η πολιτοφυλακή του θα μπορούσε να λειτουργήσει μόνο με τη βοήθεια της ουκρανικής στρατιωτικής βοήθειας, αλλά λέει ότι όταν στο ρωσικό έδαφος πήραν τις δικές τους ανεξάρτητες αποφάσεις.

Τα τεθωρακισμένα οχήματα της λεγεώνας κατασχέθηκαν κυρίως από ρωσικά αποθέματα που κατελήφθησαν στην Ουκρανία, είπε.

Πρόσθεσε ότι οι αναφορές του Κρεμλίνου για μεγάλες απώλειες μεταξύ των ανταρτών του ήταν γελοίες και υπερβολικές, υποστηρίζοντας: «Έντυσαν πτώματα με ουκρανικές στολές και τα έβαλαν στην τηλεόραση. Τα δικά μας φαίνονται διαφορετικά. Ήταν όλα ένα ανόητο ψέμα».

Υπήρξαν κατηγορίες ότι η λεγεώνα και μια άλλη παραστρατιωτική δύναμη που δρα στην Ουκρανία, το “Ρωσικό Εθελοντικό Σώμα”, έχουν διασυνδέσεις με ακροδεξιές οργανώσεις. Ο Καίσαρας ήταν προηγουμένως μέλος του Ρωσικού Αυτοκρατορικού Κινήματος (RIM), μιας υπερεθνικιστικής ομάδας που αντιτίθεται δημόσια στον Πούτιν.

Μιλώντας στον Observer , ο Καίσαρας αυτοχαρακτηρίστηκε «συνταγματικός μοναρχικός». Είπε ότι θαυμάζει τον Ουίνστον Τσόρτσιλ και τη Μάργκαρετ Θάτσερ και τόνισε ότι στους μαχητές της λεγεώνας περιλαμβάνονται άτομα με αριστερές και δεξιές απόψεις, καθώς και απογοητευμένοι υποστηρικτές του Αλεξέι Ναβάλνι, του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης που δηλητηριάστηκε από την υπηρεσία κατασκοπείας FSB και τώρα βρίσκεται στη φυλακή . .

«Είμαστε ένα πρωτότυπο μιας μελλοντικής ρωσικής κοινωνίας. Υπάρχουν διαφορετικές προοπτικές», είπε ο Καίσαρας. Δηλώνει εξοργισμένος από τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς αμάχων από το Κρεμλίνο. Η λεγεώνα «πολεμά και πεθαίνει» για το μέλλον της Ουκρανίας καθώς και για το μέλλον της Ρωσίας, είπε.

«Είναι ένας κοινός αγώνας, μια κοινή τραγωδία», σημείωσε.

Η ανταρσία της Wagner και το Κρεμλίνο

Ο Καίσαρας είπε ότι η ανταρσία του Πριγκόζιν είχε αποδυναμώσει τον Πούτιν. Πρόσεθεσε ότι ο αρχηγός των μισθοφόρων Wagner είχε αρχικά την πρόθεση να συλλάβει και να απομακρύνει τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου, και τον αρχιστράτηγο Βαλέρι Γκερασίμοφ, τον περασμένο μήνα, όταν ξεκίνησε την ένοπλη εξέγερση .

Η FSB έμαθε για την πρόθεση του Πριγκόζιν και απομάκρυνε τους δυο Ρώσους αξιωματουχους από  το Rostov-on-Don, τη στρατιωτική διοίκηση της νότιας περιφέρειας της Ρωσίας. Αφού κατέλαβε τη νότια πόλη χωρίς να συναντήσει αντίσταση, ο Πριγκόζιν «αυτοσχεδίασε» και έστειλε τεθωρακισμένη μεραρχία προς τη Μόσχα, είπε ο Καίσαρας.

Το πού βρίσκεται ο Πριγκόζιν είναι προς το παρόν άγνωστο. Ως μέρος μιας συμφωνίας επρόκειτο να μετακομίσει στη Λευκορωσία, μαζί με μισθοφόρους Wagner που αρνήθηκαν να υπογράψουν συμβόλαια με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Την Πέμπτη, ωστόσο, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, είπε ότι ο Πριγκόζιν βρισκόταν στην Αγία Πετρούπολη , όπου οι αξιωματούχοι  έκαναν έφοδο στην έπαυλή του. Ανακάλυψαν όπλα, μετρητά, ράβδους χρυσού, περούκες και πλαστά διαβατήρια .

  • Ο Καίσαρας εικάζει ότι ο Πριγκόζιν είχε μέχρι στιγμής γλιτώσει την τιμωρία επειδή γύρισε πίσω την θωρακισμένη μεραρχία του επειδή έχει στην κατοχή του κάτι που “κρατάει” συμβιβαστικό τον Πούτιν.

«Δεν σέβομαι τον Πριγκόζιν. Αυτός και ο Πούτιν έχουν τις ίδιες αξίες. Ο Πριγκόζιν είναι πιο χαρισματικός και απευθύνεται σε υπερπατριώτες που θέλουν να πολεμήσουν μέχρι το τέλος. Νομίζουν ότι πιο σκληρές μέθοδοι θα τους φέρουν τη νίκη. Δεν είναι ρεαλιστικό».

Καθισμένος σε ένα καφέ στο Κίεβο , προέβλεψε ότι το καθεστώς Πούτιν θα καταρρεύσει μέχρι τα τέλη του 2024. Τώρα είναι  «ραγισμένο και ασταθές». Είπε ότι υπάρχει δυστυχία στο ρωσικό στρατό, λόγω του γεγονότος ότι πολλοί στρατιώτες έχουν χάσει το ηθικό τους επειδή – πέραν των άλλων – δεν έχουν πληρωθεί. «Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τα χρήματα», είπε.

Η διάλυση της Wagner  ενισχύει τις προοπτικές της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης, υποστήριξε. «H Wagner ήταν η πιο ικανή στρατιωτική δύναμη της Ρωσίας. Πολέμησα εναντίον των Ουκρανών στο Μπαχμούτ. Σχεδόν κατάφεραν να καταλάβουν την πόλη. Η απουσία τους ρίχνει κι άλλο το ηθικό του ρωσικού στρατού». Και συνέχισε: «Είμαι σίγουρος 100% ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας θα πετύχει».

Ο Πούτιν έχει γίνει παρανοϊκός σαν τον Στάλιν στα τελευταία του

Ο Καίσαρας όπως είναι αναμενόμενο εμφανίστηκε εξαιρετικά καυστικός και δριμύς κατά του Πούτιν, τον οποίο περιέγραψε ως ένα μικρό και δειλό «εγκληματικό αγόρι», που προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους αντιπάλους του για να υποταχθούν, αλλά υποχωρούσε όποτε τον αντιμετώπιζαν  με βία.

«Έχει υποβαθμίσει και λουμπενοποιήσει τον ρωσικό πληθυσμό, παίζοντας με τα πιο χυδαία ένστικτά του. Έγιναν ανόητοι και επιθετικοί. Τους λέει ότι ζουν άσχημα λόγω της Δύσης και όχι λόγω της αλήθειας – ότι οι κακές συνθήκες διαβίωσής τους είναι αποτέλεσμα της κλέφτρας και μαφιόζικης κυβέρνησης στη Μόσχα», είπε.

Μετά από 23 χρόνια στην εξουσία, ο Πούτιν είχε γίνει παρανοϊκός, φοβισμένος «όπως ο Στάλιν στα τελευταία του χρόνια», πρόσθεσε.

Ο μόνος τρόπος για να τον ξεφορτωθούν είναι να τον ανατρέψουν χρησιμοποιώντας όπλα, είπε ο Καίσαρας. Ο πολιτικός διάλογος είναι άσκοπος, δεδομένης της δεδηλωμένης προθυμίας του Πούτιν να συντρίψει ακόμη και ασθενέστερους αντιπάλους. Απέρριψε τους Ρώσους φιλελεύθερους χαρακτηρίζοντάς τους «ονειροπόλους» που απεχθάνονται τη βία και ζουν σε μια άνετη εξορία….

  • Ο διοικητής συνέκρινε τη μικρή του ομάδα με τον «μικρό φινλανδικό στρατό» που πολέμησε γενναία το 1939-40 εναντίον της «Κόκκινης Αρκούδας», κατά τη διάρκεια του Χειμερινού Πολέμου μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και της Φινλανδίας. «Εκπροσωπούμε το καλύτερο, το πιο γενναίο, το πιο έξυπνο τμήμα της Ρωσίας», είπε.

Παραδέχτηκε ότι συνάντησε λίγους ντόπιους πολίτες κατά τη διάρκεια των σύντομων εισβολών του. Η λεγεώνα απολάμβανε την υποστήριξη πολλών Ρώσων που έχουν βαρεθεί με την κυριαρχία του Πούτιν, ισχυρίστηκε.

Και πώς ένιωσε όταν πέρασε τα διεθνή σύνορα τον περασμένο μήνα και έκανε μια σύντομη επιστροφή στην πατρίδα του; «Το απόλαυσα», είπε.

 

 

Με πληροφορίες από The Guardian

Εμείς το κάναμε πριν 273 μέρες: Πρώτη φορά Ουκρανός αξιωματούχος αναλαμβάνει ευθύνη για τη θεαματική έκρηξη στην Γέφυρα της Κριμαίας [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: