Ο Πρόεδρος της Κύπρου θα συναντηθεί με τον κατοχικό ηγέτη: Δικαιολογία οι αγνοούμενοι της εισβολής και η επίσκεψη στο Ανθρωπολογικό Εργαστήρι

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε τη Μόνιμη Εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ζήτημα των αγνοουμένων της Κύπρου κα Isabel Santos. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Για τις 28 Ιουλίου έχει κλειδώσει τελικά η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Ανθρωπολογικό Εργαστήρι της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ).

Κι αυτό τη στιγμή που η τουρκοκυπριακή πλευρά επιχειρεί να πολιτικοποιήσει το θέμα.

Ο λόγος που θα απουσιάζει από τη συνάντηση το τουρκοκυπριακό μέλος είναι ως μορφή διαμαρτυρίας για την άρνηση της Μόνιμης Εισηγήτριας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα θέματα των αγνοουμένων της Κύπρου Ιζαμπέλ Σάντος, να μεταβεί στα κατεχόμενα και να έχει επαφές.

Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι δεν θα εμπλακεί σε δημόσια αντιπαράθεση με τον Τατάρ, σε σχέση με τις προκλητικές δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη, προσθέτοντας ότι δεν είναι εδώ για να διαχειριστεί το Κυπριακό επικοινωνιακά.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην εκδήλωση για τους Αγνοουμένους, στο Πανόραμα Αγνοουμένων, στον Κόρνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κληθείς να σχολιάσει τις νέες προκλητικές δηλώσεις του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ερσίν Τατάρ, είπε:

«Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε ένα παιχνίδι δημόσιας αντιπαράθεσης, διότι για παιχνίδι πρόκειται, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, με τον κ. Τατάρ.

Δεν πρόκειται να επιλυθεί το Κυπριακό μέσα από δημόσια διαπραγμάτευση. Είμαι εδώ με αποφασιστικότητα, με σοβαρότητα, με ρεαλισμό και θα πράξω ό,τι είναι δυνατόν να δημιουργηθούν οι συνθήκες για σπάσιμο του αδιεξόδου, για επανέναρξη των συνομιλιών και για επίλυση του Κυπριακού.

Και αν μου επιτρέπει ο κ. Τατάρ να τον προτρέψω να δει τι θέλει η πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας που είναι μέρος του κυπριακού λαού, που είναι σαφώς υπέρ της επανένωσης, υπέρ της επίλυσης του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

Και νέα λανθασμένη …”διάγνωση” του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό: Είμαστε πολύ κοντά στην οριστική διχοτόμηση, δηλώνει, αλλά ζητά να συρθεί η Κύπρος πάλι στο Κραν Μοντανά!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: