Επικίνδυνα «παιχνίδια» Πούτιν: Ασκήσεις με Ρώσικα πυρηνικά βομβαρδιστικά πάνω από την Ουκρανία ενόψει συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ

Ilyushin Il-78, Tupolev Tu-160, Micoyan&Gurevich MiG-31 via wikimedia




Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε δύο υπερηχητικά πυρηνικά βομβαρδιστικά White Swan Tu-160 ως μέρος μιας 12ωρης αποστολής πολεμικού παιχνιδιού, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα, ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη γειτονική Λιθουανία.

Τα δύο Tu-160 στην αποστολή μεγάλης εμβέλειας πέταξαν περισσότερα από 5.600 μίλια πριν προσγειωθούν σε μια βάση της Αρκτικής στην ανατολικότερη πόλη της Ευρώπης μετά τη μαραθώνια πτήση που περιελάμβανε δύο συνεδρίες ανεφοδιασμού με αεροσκάφη Il-78.

Η ακριβής διαδρομή των πτήσεων wargaming δεν αποκαλύφθηκε, αλλά τα αεροπλάνα αναπτύσσονται τακτικά στη Νορβηγική Θάλασσα βόρεια της Βρετανίας και στη Θάλασσα του Μπάρεντς.

Ρώσοι αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι στις ασκήσεις συμμετείχαν επίσης αεροσκάφη στρατηγικής κρούσης μεγάλης εμβέλειας από την αεροπορική βάση Ένγκελς στην περιοχή Σαράτοφ -στην ευρωπαϊκή Ρωσία- και το Αμούρ, στην Άπω Ανατολή.

Τα πολεμικά παιχνίδια, που αποτελούν σαφή προειδοποίηση προς το ΝΑΤΟ εν μέσω τακτικής ρητορικής από το καθεστώς Πούτιν σχετικά με τη χρήση πυρηνικών πυραύλων – περιελάμβαναν περισσότερα από δέκα πλήγματα αεροπλάνων Tu-160 και Tu-95MS και αεροσκάφη υποστήριξης συνολικά.

Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα στο Βίλνιους αναμένεται να επιβεβαιώσει την υποστήριξη της Δύσης στο Κίεβο και να φέρει την Ουκρανία πιο κοντά στην πλήρη ένταξη στην αμυντική συμμαχία στα δόντια της ρωσικής αντιπολίτευσης.

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk
Ελλάδα Αθήνα 

Η ιστορία επαναλαμβάνεται από την ανάποδη: Νέα προέλαση των Ουκρανών στα περίχωρα του Μπαχμούτ – Δύσκολα θα την κρατήσουν οι Ρώσοι

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: