«Χ» το νέο λογότυπο του Twitter προαναγγέλλει ο Ελον Μασκ και λέει «adieu» στο ιστορικό μπλε πουλάκι -«Xs» η μετονομασία των tweets

FILE PHOTO: Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Iλον Μασκ EPA, ALEXANDER BECHER




Έξοδος για το μικρό μπλε πουλάκι; Ο ιδιότροπος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, είπε το βράδυ του Σαββάτου ότι σκέφτεται να αλλάξει όνομα και λογότυπο για το κοινωνικό του δίκτυο.

«Σύντομα θα πούμε + adieu + (στα γαλλικά), στη φίρμα του Twitter και, σταδιακά, σε όλα τα πουλιά», έγραψε πρώτα στο Twitter, πριν προτείνει ότι το νέο λογότυπο θα μπορούσε να είναι ένα «Χ».

Καρφίτσωσε στο προφίλ του στο Twitter ένα βίντεο που δημοσίευσε ένας χρήστης της πλατφόρμας και δείχνει το τρέχον λογότυπο του Twitter, ένα μπλε πουλί, που αντικαταστάθηκε από ένα X που αναβοσβήνει. “Εάν ένα αρκετά καλό λογότυπο X αναρτηθεί απόψε, θα το δημοσιεύσουμε σε όλο τον κόσμο αύριο”, είπε.

Αφού αγόρασε το Twitter πέρυσι για 44 δισεκατομμύρια δολάρια, ο Elon Musk άλλαξε το όνομα της εταιρείας σε “X Corp” τον Απρίλιο του 2023 και μιλά τακτικά για το νεφελώδες έργο του να το μετατρέψει σε μια πολύπλευρη εφαρμογή, με χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, όπως το WeChat στην Κίνα. Απαντώντας σε ερώτηση χρήστη που ρώτησε αν το Twitter θα ήταν προσβάσιμο από τη διεύθυνση x.com, ο Έλον Μασκ απάντησε: «Φυσικά».

Το X.com ήταν το όνομα και ο ιστότοπος της ηλεκτρονικής τράπεζας που ίδρυσε ο επιχειρηματίας που αργότερα έγινε η υπηρεσία διαδικτυακών πληρωμών PayPal. Η αλλαγή του ονόματος θα έρθει σε μια περίοδο προβλημάτων για το Twitter. Ο Έλον Μασκ έχει απολύσει περίπου το μισό προσωπικό ενώ τα διαφημιστικά έσοδα έχουν μειωθεί στο μισό, σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο.

Το κοινωνικό δίκτυο αντιμετωπίζει μυριάδες ανταγωνιστικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των νεοφερμένων Threads, που κυκλοφόρησε η Meta. Ερωτηθείς από άλλον χρήστη του Διαδικτύου, ο κ. Μασκ ανέφερε επίσης ότι τα tweets θα ονομάζονταν Xs μετά την αλλαγή του ονόματος.

Με πληροφορίες από lefigaro.fr 
Ελλάδα Αθήνα

Μικ Τζάκερ, Μεφιστοφελής, Φάουστ: Ο frontman των Rolling Stones κλείνει τα 80 – H συνταγή της ατέρμονης νεότητας του θρύλου [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: