Βουτυράκου: Το φιάσκο με την Τράπεζα Θεμάτων, ανέδειξε τα ψέματα και την προχειρότητα του δήθεν ψηφιακού κράτους της ΝΔ

File Photo: Μαθητές συμμετέχουν σε εξετάσεις. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Στο «φιάσκο με την τράπεζα θεμάτων», όπως το χαρακτηρίζει, αναφέρεται με δήλωσή της η Διάνα Βουτυράκου, υποψήφια βουλευτής και μέλος της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η κ. Βουτυράκου επικαλείται την χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Πληροφορικών η οποία όπως αναφέρει «τεκμηρίωσε πόσο αβάσιμοι ήταν οι ισχυρισμοί της ΝΔ για κυβερνοεπίθεση μεγατόνων» και προσθέτει:

«Αν και η επίθεση που περιγράφεται αυτές τις μέρες φέρεται να μην είχε την έκταση που της δίνουν, μπορεί να αποτελέσει αφορμή για ένα δημόσιο διάλογο, αναδεικνύοντας χρονιές πολιτικές επιλογές της ΝΔ που οδήγησαν στην ταλαιπωρία χιλιάδων μαθητών».

Η κ. Βουτυράκου ασκεί κριτική στους χειρισμούς του Κυριάκου Πιερρακάκη και της Νίκης Κεραμέως λέγοντας:

«Ο κύριος Πιερακάκης έχει επιλέξει την απευθείας ανάθεση των έργων ψηφιακού μετασχηματισμού σε ιδιώτες και την παράλληλη υποβάθμιση του δημοσίου τομέα. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο που διαθέτει την τεχνογνωσία να αντιμετωπίσει τέτοιες επιθέσεις, αποκλείστηκε από τους διαγωνισμούς του Ταμείου Ανάκαμψης για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του ΙΕΠ και του Ηλεκτρονικού Σχολείου. Η κυρία Κεραμέως ζήτησε να μη τη ρωτάμε θεσμικά για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, γιατί δεν είναι πλέον υπουργός».

Απαντώντας στην πρώην υπουργό Παιδείας η κ. Βουτυράκου υποστηρίζει:

«Ένα πρόβλημα όμως που βασίζεται στο ότι η Τράπεζα Θεμάτων στήθηκε σε ένα site που δεν πληροί καν τις προδιαγραφές ασφαλείας, όσο η ίδια ήταν υπουργός.

»Οι ευθύνες αυτές ενισχύονται αν κάποιος διαβάσει και την ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Πληροφορικών που αναφέρει ότι ‘κατά πάσα πιθανότητα βρισκόμαστε και πάλι μπροστά στα αποτελέσματα της προχειρότητας και έλλειψης σοβαρότητας’.

»Αυτή τη φορά αναμένουμε από την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη σαφείς απαντήσεις για το τι συνέβη στην Τράπεζα Θεμάτων και φυσικά για το αν άλλα ευαίσθητα ειδικά δεδομένα των πολιτών στις ψηφιακές υπηρεσίες του κράτους, βρίσκονται εκτεθειμένα χωρίς να πληρούνται οι αναγκαίες προδιαγραφές ασφαλείας και τα πρωτόκολλα».

Κλείνοντας, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζει: «Μετά από αυτές τις εξελίξεις πάντως, η ΝΔ θα έπρεπε επίσης να ζητήσει συγγνώμη και να μας πει αν θα συνεχίσει να έχει στα ψηφοδέλτια της τον κ. Ψαριανό που χαρακτήρισε ‘σκουλήκια, αλήτες και καθάρματα’ τους εκπαιδευτικούς».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Σκέρτσος: «Η επιλογή υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ που υιοθετούν την πιο ακραία τουρκική προπαγάνδα προκαλεί ερωτηματικά»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: