Σούσουρο στην Ουάσιγκτον για την κατάσταση της υγείας Μπάιντεν: Χορηγοί -πολιτικοί θίγουν ευθέως το θέμα της ηλικίας του σύμφωνα με τους ΝΥΤ

FILE PHOTO O πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. EPA/BONNIE CASH / POOL




Ο Λευκός Οίκος καθησυχάζει την κατάσταση της υγείας του Τζο Μπάιντεν και το ίδιο κάνουν και οι συνεργάτες του, που τον χαρακτηρίζουν ενεργητικό, αποφασιστικό και γρήγορο.

Όμως, στα παρασκήνια, οι αξιωματούχοι της διοίκησης παραδέχονται ότι προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες ενός ηλικιωμένου προέδρου όσο καλύτερα μπορούν, ώστε να μην επιβαρύνουν τη φυσική του κατάσταση.

Και έτσι, όπως αναφέρουν οι New York Times, οι δημόσιες εμφανίσεις του Μπάιντεν συνήθως περιορίζονται από το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ. και ο πρόεδρος δεν ενοχλείται -εκτός έκτακτης ανάγκης- τα Σαββατοκύριακα.

Η έκθεσή του σε συνεντεύξεις είναι επίσης περιορισμένη: παραχώρησε το ένα τέταρτο από αυτές του Ντόναλντ Τραμπ στο ίδιο χρονικό διάστημα στον Λευκό Οίκο και το ένα πέμπτο από εκείνες του Μπαράκ Ομπάμα. Το επιτελείο του προέδρου αποφάσισε επίσης να μην θέσει τον γιατρό του διαθέσιμο για να απαντήσει σε ερωτήσεις, σε αντίθεση με άλλους προέδρους.

Οι αμφιβολίες για την υγεία του Μπάιντεν έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, μετά την πτώση του. Αλλά υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό δοθέντος  ότι ο πρόεδρος ζητεί από τους Αμερικανούς να τον αφήσουν στον Λευκό Οίκο μέχρι τα 86 του. Οι Δημοκρατικοί είναι από τους πιο προβληματισμένους για την ηλικία του Μπάιντεν, επιπλέον και λόγω των δημοσκοπήσεων, οι οποίες δείχνουν την ηλικία του προέδρου ως ένα από τα πιο προβληματικά ζητήματα για τους ψηφοφόρους.

Ένας χορηγός από την Wall Street των Δημοκρατικών είπε στους New York Times ότι η ηλικία του Μπάιντεν ήταν το πιο καυτό θέμα σε πρόσφατο έρανο. Σε ένα δείπνο πρώην Δημοκρατικών γερουσιαστών πριν από λίγους μήνες όλοι συμφώνησαν ότι είναι πολύ μεγάλος για να είναι υποψήφιος.

Mε πληροφορίες από ansa.it
Ελλάδα Αθήνα 

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εναντίον της Κίνας: Κατήγγειλε τις «ολοένα και πιο επικίνδυνες» ενέργειες του Πεκίνου στην Ασία

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: