Ο γάμος του Ιορδανού διαδόχου με την ανηψιά του βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας: Ο έρωτας, έρωτας και τα πετρέλαια, πετρέλαια [videos]

epa10667791 A handout photo made available by the Royal Hashemite Court (RHC) on 01 June 2023 shows Jordanian Crown Prince Hussein (R) and his wife, Princess Rajwa Al Saif (L), of Saudi Arabia during their royal wedding ceremony in Amman, Jordan, 01 June 2023.EPA/ROYAL HASHEMITE COURT / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Η μοναρχία της Ιορδανίας εδραίωσε τον ρόλο του 28χρονου διαδόχου της με έναν γάμο στον οποίο παρευρέθηκαν μέλη της παγκόσμιας βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα της Βρετανίας και της πριγκίπισσας της Ουαλίας, σε μια λαμπερή παράσταση που επιδιώκει να στηρίξει τη διαδοχή και να απομακρυνθεί από ένα οδυνηρό οικογενειακό σκάνδαλο.

Ο διάδοχος του θρόνου Χουσεΐν παντρεύτηκε την Rajwa Alseif, μία 29χρονη Σαουδαράβισα αρχιτέκτονα που συνδέεται με την κυρίαρχη δυναστεία της χώρας της, το απόγευμα της Πέμπτης που θεωρείται ότι ενισχύει τη δύσκολη σχέση του Αμμάν με τον πιο ισχυρό και πλούσιο σε πετρέλαιο γείτονά του.

Η Rajwa γεννήθηκε στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, στις 28 Απριλίου 1994. Οι γονείς της είναι ο Khalid al-Saif, επιχειρηματίας, και η Azza al-Sudairi. Έχει τρία μεγαλύτερα αδέρφια: τον Faisal, τον Nayef και την Dana.

Ο μπαμπάς της, Khalid, είναι από τη φυλή Subai. Σύμφωνα με τη Χασεμιτική Βασιλική Αυλή, «Η οικογένεια Αλσέιφ κατάγεται από τη φυλή Σουμπάι και ήταν οι σεΐχηδες της πόλης Ατάρ στο Σουντάιρ του Νατζντ, από την αρχή της βασιλείας του βασιλιά Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ».

Η μητέρα της είναι πρώτη ξαδέρφη του βασιλιά Σαλμάν. Κατάγεται από την οικογένεια Αλ Σουντάιρι, την ίδια οικογένεια με τον βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας. Η μητέρα του είναι η αείμνηστη Hussa bint Ahmed Al Sudairi και η πρώτη του σύζυγος, που πέθανε το 2011, ήταν η Sultana bint Turki Al Suadiri.

Η οικογένεια Al Sudairi είναι πολύ εξέχουσα στη Σαουδική Αραβία. το « Sudairi Seven » είναι ένα όνομα που δόθηκε σε μια συμμαχία επτά πρίγκιπες της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, των παιδιών του βασιλιά Abdulaziz και της Hussa, η οποία υποτίθεται ότι ήταν η αγαπημένη του σύζυγος.

Οι θέσεις στα τραπέζια του συμποσίου προορίζονταν για διεθνείς διασημότητες και μονάρχες, καθώς και για άλλες πολιτικές προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν.

Η παρουσία του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κάθλιν είχε κρατηθεί μυστική και επιβεβαιώθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Ιορδανίας λίγες ώρες πριν από την εκδήλωση.

Μια σχετικά οικεία τελετή πραγματοποιήθηκε στο παλάτι Zahran στο Αμμάν, τον τόπο του γάμου του βασιλιά Αμπντάλα Β’ το 1993 με τη βασίλισσα Ράνια, η οποία γεννήθηκε στο Κουβέιτ από Παλαιστίνιους γονείς. Δεκαετίες νωρίτερα, ο πατέρας του, ο αείμνηστος βασιλιάς Χουσεΐν, παντρεύτηκε τη δεύτερη σύζυγό του, τη Βρετανίδα υπήκοο Αντουανέτα Γκάρντινερ, στους ίδιους κήπους.

Ο Hussein, απόφοιτος της στρατιωτικής ακαδημίας Sandhurst στο Ηνωμένο Βασίλειο, φορούσε στρατιωτική στολή και κάθισε δίπλα στον πατέρα του πριν η Rajwa φτάσει με μια vintage Rolls-Royce, ντυμένη με λευκό φόρεμα και διαμαντένια τιάρα.

Ο Αμπντάλα, 61 ετών, βρίσκεται στο θρόνο από το 1999 και έχει φροντίσει εδώ και καιρό τον μεγαλύτερο γιο του που έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ για να τον διαδεχθεί. Τις ημέρες που προηγήθηκαν του γάμου, η έξυπνη και ξέφρενη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από το παλάτι προώθησε τη χαμογελαστή οικογένεια να προετοιμάζεται για τη μεγάλη μέρα. Το παλάτι εισήγαγε ένα γαμήλιο hashtag (#Celebrating Al Hussein) και τα καταστήματα στην Ιορδανία πουλούσαν βασιλικά αναμνηστικά εδώ και εβδομάδες.

Η χώρα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων είναι φαινομενικά μια κοινοβουλευτική μοναρχία, αλλά ο βασιλιάς κατέχει πολιτικές εξουσίες, συμπεριλαμβανομένου του ανώτατου ηγέτη των ενόπλων δυνάμεων. Οι δυτικοί σύμμαχοι παραβλέπουν τα δημοκρατικά ζητήματα στην Ιορδανία, η οποία θεωρείται ως πιστό νησί σταθερότητας σε μια μεταβαλλόμενη Μέση Ανατολή.

Η βασιλική οικογένεια είναι συνήθως “αδιάβροχη” με καθαρή δημόσια εικόνα αλλά το 2021 ο ετεροθαλής αδερφός του βασιλιά, ο πρίγκιπας Hamzah, κατηγορήθηκε ότι συνωμότησε για να ανατρέψει τον Abdullah με τη βοήθεια μιας άγνωστης ξένης κυβέρνησης.

Ο βασιλιάς, ένας από τους μακροβιότερους σημερινούς μονάρχες στον κόσμο, είπε ότι η πράξη της εξέγερσης ήταν η «πιο οδυνηρή» δοκιμασία της βασιλείας του. Ο Χαμζά, τον οποίο ο Αμπντουλάχ έδιωξε από κληρονόμο το 2004 υπέρ του γιου του, τέθηκε υπό κράτηση και υπέγραψε υπόσχεση υποστήριξης.

Ο πολιτικός αναλυτής Amer Sabaileh είπε για τον γάμο της Πέμπτης: «Δεν είναι απλώς ένας γάμος, είναι η παρουσίαση του μελλοντικού βασιλιά της Ιορδανίας. Το θέμα του διαδόχου έχει κλείσει».

Η λάμψη του γάμου έρχεται σε αντίθεση με χρόνια δύσκολων οικονομικών συγκυριών για τους Ιορδανούς, αλλά αφίσες του ζευγαριού έχουν αναρτηθεί σε κτίρια σε όλη τη χώρα και τεράστιες οθόνες έχουν στηθεί για να παρακολουθήσουν οι άνθρωποι τη διαδικασία.

Μετά την τελετή, το ζευγάρι ταξίδεψε μέσω της πρωτεύουσας – συνοδευόμενο από μια βασιλική αυτοκινητοπομπή κόκκινων Land Rovers – στο παλάτι Al Husseiniya, για δεξίωση, χορό και επίσημο συμπόσιο.

Mε πληροφορίες από theguardian.com και townandcountrymag.com

Ρόμπερτ Ντε Νίρο Vs Αλ Πατσίνο: Ποιος είναι καλύτερος; Ηθοποιία, σεξαπίλ και τώρα μπαμπάδες στα γεράματα [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: