Ο διευθυντής της CIA πήγε στην Κίνα για μυστικές συνομιλίες με ομολόγους του: Ο Μπάιντεν θέλει διάλογο με το Πεκίνο

FILE PHOTO: O διευθυντής CIA William J. Burns. POOL, EPA, Chris Kleponis




Ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς επισκέφθηκε τον περασμένο μήνα την Κίνα για συνομιλίες με τους Κινέζους ομολόγους του, ανέφερε σήμερα  Αμερικανός αξιωματούχος, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν επιδιώκει να προωθήσει τον διάλογο με το Πεκίνο.

  • «Τον περασμένο μήνα, ο διευθυντής Μπερνς ταξίδεψε στο Πεκίνο όπου συναντήθηκε με τους Κινέζους ομολόγους του και τόνισε πως είναι σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτές οι γραμμές επικοινωνίας στις υπηρεσίες πληροφοριών», είπε ο αξιωματούχος αυτός.

Την επίσκεψη αποκάλυψε η εφημερίδα Financial Times.

Η αμερικανική κυβέρνηση πιέζει ώστε να μείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες συναντήσεις μεταξύ αξιωματούχων των δύο πλευρών, εν μέσω τεταμένου κλίματος.

Η αποστολή του Μπερνς πραγματοποιήθηκε τον ίδιο μήνα που ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν συναντήθηκε με τον Γουάνγκ Γι, τον κορυφαίο αξιωματούχο εξωτερικής πολιτικής της Κίνας, στη Βιέννη.

Το ταξίδι του Μπερνς ήταν επίσης η υψηλότερου επιπέδου επίσκεψη Αμερικανού αξιωματούχου στην Κίνα από τότε που η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Γουέντι Σέρμαν πήγε στην Τιαντζίν τον Ιούλιο του 2021.

Mε πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσιγκτον, United States

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ομιλεί για «μεγάλη νίκη» της Αμερικής: Εξαίρει την αναστολή του ορίου του χρέους του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: