«Να προσέχετε τα παράθυρα»: Ο πρώην επικεφαλής της CIA Πετρέους θεωρεί επισφαλή τη ζωή του εξαφανισμένου Πριγκόζιν-Τον εκβίασαν με την οικογένειά του

FILE PHOTO Servicemen from private military company (PMC) Wagner Group block a street in downtown Rostov-on-Don, southern Russia, 24 June 2023. EPA/ARKADY BUDNITSKY




Που βρίσκεται ο Πριγκόζιν και πως επιτεύχθηκε η περίφημη όσο και άγραφη “συμφωνία κυρίων” με τον Πούτιν με τι εκβιασμούς και ανταλλάγματα; Ο πρώην επικεφαλής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους πιστεύει ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες απειλήθηκε και για την οικογένειά του από την FSB

Αναλυτικά 

Ο πρώην γενικός διευθυντής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους προειδοποίησε τον Πριγκόζιν να «είναι πολύ προσεκτικός με τα ανοιχτά παράθυρα». Ο απόστρατος στρατηγός, ο οποίος μίλησε στο CNN, μάλλον αναφερόταν στους Ρώσους που πέθαναν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, μεταξύ άλλων πέφτοντας από τα παράθυρα.

Για να σταματήσει τους μισθοφόρους της Wagner στην πορεία πρός τη Μόσχα, ο Πριγκόζιν συμφώνησε να εξοριστεί στη γειτονική Λευκορωσία, ο αρχηγός της οποίας είναι πιστός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Ο Prigozhin έσωσε τη ζωή του, αλλά έχασε την ομάδα της Wagner», είπε ο Petraeus. «Και θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός με τα ανοιχτά παράθυρα στη Λευκορωσία, όπου πηγαίνει», πρόσθεσε.

Μεταξύ αυτών που έχασαν τη ζωή τους κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ήταν και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας πετρελαίου της Ρωσίας, ο οποίος είχε επικρίνει τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Έπεσε από το παράθυρο του νοσοκομείου τον περασμένο Σεπτέμβριο. Και πολλοί από εκείνους που αντιτάχθηκαν ή πρόδωσαν τον Πούτιν πέθαναν μήνες ή χρόνια αργότερα κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, μερικοί ακόμη και αφού εγκατέλειψαν τη Ρωσία.

Eκβιάστηκε για την τύχη της οικογένειάς του 

«Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σχεδίαζαν να χτυπήσουν την οικογένεια του Yevgeny Prigozhin καθώς αυτός και τα στρατεύματά του βάδιζαν προς τη Μόσχα». Αυτό ανέφερε η πολωνική ιστοσελίδα Onet επικαλούμενη βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με τους Βρετανούς 007 – συνεχίζει – αυτός μπορεί να ήταν ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν τον επικεφαλής του ομίλου Wagner σε συμφωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Με πληροφορίες από repubblica.it
Ελλάδα Αθήνα 

Η Μόσχα δεν … κινδυνεύει πλέον από τον Πριγκόζιν: Την άρση του «καθεστώτος αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Ρωσικής πρωτεύουσας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: