Μην τρελαθούμε κιόλας… Είναι «γεράκια» ο Τσαβούσογλου και ο Ακάρ και «περιστέρια» ο Γιασάρ Γκιουλέρ και ο φιλο-Ιρανός και αντι-Αμερικανός Χακάν Φιντάν; (video)

FILE PHOTO: Islamist President Recep Tayyip Erdoğan, re-elected in the presidential runoff on May 28, 2023, announced his vice president and cabinet during a press conference at Çankaya Presidential Palace in Ankara. Photo via Turkish Presidency




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Νέα Υόρκη

Δεν πρόλαβε να ανακοινώσει το υπουργικό του συμβούλιο ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και οι αιώνιοι εκπρόσωποι της Αθηναϊκής Ελίτ έσπευσαν να προβλέψουν «ήρεμα νερά» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Και η δικαιολογία; Μας είπαν ότι ο πρώην υπουργός Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, που καρατόμησε χωρίς οίκτο ο Ερντογάν, ήταν τα «γεράκια» της εξωτερικής και της αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας.

Ενώ ο Χακάν Φιντάν, ο πανίσχυρός πρώην αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών, και ο στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ, είναι …«περιστέρια».

  • Κάτι παρόμοιο ψέλλισε και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, την πραγματικότητα. Ότι πρόκειται για ένα ισλαμο-εθνικιστή, ο οποίος μισεί την Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι εκπρόσωποι της Αθηναϊκής Ελίτ ζουν πάντα με αυτή την έωλη ελπίδα ότι θα βρεθεί η «διευθέτηση» εκείνη που θα επιλύσει τις δήθεν ελληνοτουρκικές διαφορές στο Αιγαίο που στην πραγματικότητα πρόκειται για παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας.

Και αυτοί οι εκπρόσωποι της Ελίτ ότι δεν μπορούν να καταλάβουν πως για να επιτευχθεί η όποια «διευθέτηση» πρέπει να παραχωρήσει έδαφος η Ελλάδα. Δηλαδή, κατοικημένα νησιά του Αιγαίου. Δεν είναι μόνοι ανόητοι. Αλλά στον οίστρο τους για την ελληνοτουρκική “φιλία” υποστηρίζουν την παραβίαση της ελληνικής κυριαρχίας.

Εύχομαι ότι όποιος και νάναι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας το βράδυ της 25ης Ιουνίου θα τους απογοητεύσει. Διότι την επόμενη στιγμή δεν θα αυτοκτονήσει μόνο πολιτικά. Θα αναγκαστεί να πέσει και από την Ακρόπολη.

Μακάρι να αλλάξει στάση ο Ερντογάν και να σταματήσει να απειλεί την Ελλάδα, αλλά και να αποδεχθεί μία λύση στην Κύπρο που θα επανενώνει το νησί, ώστε οι κάτοικοι του, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, να ζήσουν χωρίς ξένους στρατούς και εγγυήσεις σε συνθήκες ειρήνης και αρμονίας.

Αλλά, έρχεται πάντα ο κατοχικό ηγέτης Ερσίν Τατάρ, με εντολές της Άγκυρας να μας διαψεύδει. Απαίτησε ξανά την απαράδεκτη …λύση-διάλυση των «δύο κρατών», που θα διχοτομήσει για πάντα την Κύπρο.

Αναφορικά με το Αιγαίο, δεν έχουμε ακούσει τίποτα από την πλευρά της Άγκυρας που να προσφέρει οποιαδήποτε ελπίδα, ότι θα τερματιστούν οι απειλές. Αντίθετα, στον «ενθρονιστήριο» λόγο του ο Ερντογάν μίλησε ξανά για τη «Γαλάζια Πατρίδα», που περιλαμβάνει περιοχές μέχρι και την Κρήτη.

Θα αναμένουμε, βεβαίως, τις δηλώσεις του νέου υπουργού Εξωτερικών, που δεν περιμένουμε να είναι διαφορετικές από αυτές του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του Χουλουσί Ακάρ.

Διότι οι πολύξεροι της Αθήνας δεν μας είπαν και το πιο σημαντικό: Εκτελούσαν τις εντολές του Ερντογάν οι δύο καρατομηθέντες ή ο Τσαβούσογλου και Ακάρ έκαναν του κεφαλιού τους; Κούνια που σας κούναγε όλους…

Βεβαίως εκτελούσαν τις εντολές του Σουλτάνου.

Η πρόβλεψη είναι ότι ο Ερντογάν θα αποφύγει εντάσεις μέσα στο καλοκαίρι διότι χρειάζεται τα χρήματα των ξένων τουριστών. Άρα θα αντέξει το πολύ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Μετά θα δούμε τον πραγματικό Ερντογάν, εκτός αν το ταραγμένο του μυαλό πραγματικά πιστεύει ότι είναι ο ηγέτης μίας υπερδύναμης, η οποία βεβαίως στηρίζεται στα πήλινα πόδια της καταστραμμένης τουρκικής οικονομίας…

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Οι Αμερικανοί στοχεύουν το Άγιον Όρος για τα βρώμικα ρωσικά ρούβλια: Ψάχνουν τα μοναστήρια και τα ακροδεξιά κόμματα που ενισχύονται από τον Βλαδίμηρο Πούτιν (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: