#HandsOffCyprus: Διαδικτυακή παγκόσμια εκστρατεία κατά της τουρκικής κατοχής στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στιγμιότυπο οθόνης από το https://cypriotfederation.org.uk/mp/




Σε εξέλιξη είναι και αυτό το καλοκαίρι η διαδικτυακή εκστρατεία #HandsOffCyprus (Κάτω τα χέρια από την Κύπρο) από την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εκστρατεία συνίσταται στην προτροπή προς τα μέλη της παροικίας και προς άλλους φίλους της Κύπρου στη Βρετανία να στείλουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον Βουλευτή τους υπέρ των δικαίων της Κύπρου και κατά της τουρκικής κατοχής.

Η Ομοσπονδία έχει καταστήσει τη διαδικασία αυτή απλή και γρήγορη, προσφέροντας την ευκαιρία σε όποιον το επιθυμεί να στείλει το email συμπληρώνοντας μία φόρμα στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο:www.cypriotfederation.org.uk/mp

Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι τον Ιούλιο συμπληρώνονται 49 χρόνια από την παράνομη εισβολή και την έναρξη της τουρκικής κατοχής, με χιλιάδες νεκρούς, πάνω από 170.000 εκτοπισμένους και ακόμα 972 αγνοούμενους.

Παράλληλα τον Ιούλιο συμπληρώνονται 16 μήνες από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία δικαίως έχει καταδικαστεί από τη διεθνή κοινότητα, επισημαίνει η Ομοσπονδία.

«Εισβολές και κατοχές πρέπει να καταδικάζονται με τον ίδιο τρόπο, ανεξαρτήτως του ποτέ συμβαίνουν. Ακριβώς όπως το Ηνωμένο Βασίλειο ηγήθηκε της διεθνούς αντίδρασης κατά της Ρωσίας, το ίδιο πρέπει να κάνει και κατά της Τουρκίας», αναφέρει η Ομοσπονδία, σημειώνοντας το «μοναδικό και ιστορικό καθήκον» της Βρετανίας να υπερασπίζεται την Κύπρο και να εναντιώνεται σε ενέργειες που υπονομεύουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητά της.

Προσθέτει πως «αυτή η εκστρατεία είναι μία σημαντική υπενθύμιση προς τους δικούς μας βουλευτές ότι έχουν ψηφοφόρους που ενδιαφέρονται με πάθος για την Κύπρο και θέλουν να δουν τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωσή της σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών».

Τα τελευταία χρόνια χιλιάδες ήταν οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου που αξιοποίησαν την ευκαιρία της εκστρατείας #HandsOffCyprus για να ζητήσουν τη στήριξη του Βουλευτή τους.

Με πληροφορίες από Φιλελεύθερος

Αποκάλυψε στο Σίγμα τα αποτελέσματα της επίσκεψης του στο Ισραήλ: Ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου λέει ότι πάει σε διευθέτηση το θέμα «Αφροδίτη-Ισάι» (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: