Εντοπίστηκε ο γενικός αρχηγός του κυκλώματος των διακινητών: Είναι Αιγύπτιος και ζει στο Τομπρούκ της Λιβύης [video]

Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα από το μοιραίο σκάφος που βυθίστηκε ανοιχτά της Πύλου




Ένας Αιγύπτιος ο οποίος κατοικεί στο Τομπρούκ της Λιβύης, φέρεται να είναι ο γενικός αρχηγός της επιχείρησης μεταφοράς εκατοντάδων μεταναστών με το σαπιοκάραβο που ναυάγησε στην Πύλο.

Ο Αιγύπτιος είναι αρχηγός όχι μόνο της επιχείρησης με το αλιευτικό της Πύλου, αλλά ολόκληρου κυκλώματος διακινητών που λειτουργεί “κανονικά” σαν επιχείρηση με ανθρώπους του τόσο στην Αίγυπτο, όσο ΄και πάνω στα καράβια, αλλά και στην Ιταλία – χώρα προορισμού των δρομολογίων του θανάτου για χιλιάδες επίδοξους μετανάστες.

Το κύκλωμα των δουλεμπόρων στο οποίο το γενικό πρόσταγμα έχει ο Αιγύπτιος, ξεκινά τις επιχειρήσεις του από την Αίγυπτο με ενδιάμεσο σταθμό την Λιβύη.

Όπως αποκάλυψε το OPEN TV, ο Αιγύπτιος είναι εξαιρετικά δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι είναι αυτός στον οποίο οι συγγενείς ή οι ίδιοι οι μετανάστες που μεταφέρονται από τα σαπιοκάραβα δίνουν τα χιλιάδες ευρώ για κάθε άτομο.

  • Τώρα συγγενείς θυμάτων ή αγνοουμένων προσπαθούν να βρουν στο τηλέφωνο τον άνθρωπο αυτό, αλλά ματαίως καθώς τα κινητά του είναι κλειστά.

Παρ’ όλα αυτά, το ονοματεπώνυμο, αλλά ακόμη και τη φωτογραφία του έχουν δώσει οι συγγενείς στις Αρχές.




 

Μαρτύριο Πακιστανών στα αμπάρια του πλοίου: Αναφορές για 298 νεκρούς μόνο από το Πακιστάν, δέκα συλλήψεις διακινητών για εμπλοκή στο ναυάγιο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: