Εντονη αντίδραση του Πεκίνου στις δηλώσεις Μπάιντεν: «Σοβαρή παραβίαση της πολιτικής αξιοπρέπειας της Κίνας ο χαρακτηρισμός του Σι Τζινπινγκ ως δικτάτορα»

O αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπινγκ. EPA/XINHUA / LI XUEREN CHINA OUT / UK AND IRELAND OUT / MANDATORY CREDIT EDITORIAL USE ONLY




Ο χαρακτηρισμός του Σι Τζινπίνγκ ως «δικτάτορα» από τον Τζο Μπάιντεν αποτελεί «σοβαρή» παραβίαση της πολιτικής αξιοπρέπειας της Κίνας και ισοδυναμεί με δημόσια πολιτική πρόκληση, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Η Κίνα εξέφρασε την σφοδρή της δυσαρέσκεια, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Μάο Νινγκ κατά την διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Η παρατήρηση αυτή της αμερικανικής πλευράς είναι πραγματικά παράλογη, πολύ ανεύθυνη και δεν απηχεί την πραγματικότητα», είπε η εκπρόσωπος.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έκανε το σχόλιο αυτό κατά την διάρκεια δεξίωσης στην Καλιφόρνια, μία ημέρα αφού ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Πεκίνο, όπου συναντήθηκε με τον Σι, σε μία προσπάθεια άμβλυνσης των εντάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Mε πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πεκίνο, Κίνα

Δυσαρέσκεια στην Αφρική κατά των χωρών της Δύσης: «Μας ξέχασαν λόγω της Ουκρανίας» καταγγέλουν ηγέτες από την «Μαύρη Ηπειρο»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: