Ανδρουλάκης για Ημέρα Περιβάλλοντος: Εστιάζουμε στην αειφόρο ανάπτυξη και την πράσινη μετάβαση με έναν κοινωνικά δίκαιο τρόπο

FILE PHOTO Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει θέσει στο επίκεντρο των πολιτικών και των δράσεων του την προστασία του περιβάλλοντος» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης με την ευκαιρία της σημερινής παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος.

«Εστιάζουμε στην αειφόρο ανάπτυξη και την πράσινη μετάβαση με έναν κοινωνικά δίκαιο τρόπο» τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Σήμερα γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που φέτος είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης, ενός πολύ μεγάλου προβλήματος, με σημαντικές επιπτώσεις και στην υγεία μας. Η Ελλάδα υπολογίζεται ότι παράγει 700.000 τόνους πλαστικών απορριμμάτων ετησίως, με ένα σημαντικό ποσοστό να διαρρέει στο περιβάλλον ρυπαίνοντας τις ακτές μας» επισημαίνει ο κ. Ανδρουλάκης.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει «η χώρα μας και γενικότερα η περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, θεωρείται από τις πλέον ευάλωτες του πλανήτη στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης. Η αύξηση της θερμοκρασίας, τα πιο συχνά και έντονα ακραία καιρικά φαινόμενα, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας είναι ήδη μέρος της καθημερινότητας μας».

Την ίδια στιγμή, σημειώνει, «λόγω της ξηρασίας, που πλήττει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά συνολικά τη νότια Ευρώπη, η ανάγκη για βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων γίνεται ακόμα πιο σημαντική».

«Για όλους αυτούς τους λόγους, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει θέσει στο επίκεντρο των πολιτικών και των δράσεων του την προστασία του περιβάλλοντος» υπογραμμίζει.

Όπως σημειώνει ο κ. Ανδρουλάκης, με τις προτάσεις του κόμματος, όπως αυτές για την ενεργειακή δημοκρατία, «εστιάζουμε στην αειφόρο ανάπτυξη και την πράσινη μετάβαση με έναν κοινωνικά δίκαιο τρόπο για να γίνει η κοινωνία και η οικονομία μας πιο ανθεκτική στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και περιβαλλοντικά βιώσιμη».

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Ανδρουλάκης από Ρόδο: Το ΠΑΣΟΚ είναι ο γνήσιος αντίπαλος της ΝΔ-Θα τους βάλουμε τα δυό πόδια σε ένα παπούτσι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: