Ακόμη και νεκρός ο Μπερλουσκόνι προκαλεί πανικό: «Μυστική διαθήκη» από την Κολομβία δίνει πακτωλό στον κολλητό του στα «μπούνγκα μπούνγκα» πάρτι

File photo Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι . EPA/LUIGI SALSINI *** Local Caption *** 55798646




Σε κάποιου είδους θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της  διαθήκης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι η οποία βεβαίως δεν έχει ανοίξει ακόμη.

Καθώς οι  πάντες αναρωτιούνται ποιος θα κληρονομήσει τον αγνώστων διαστάσεων πλούτο του εκλιπόντος επιχειρηματία και πολιτικού, έκανε την εμφάνισή της μια μυστική διαθήκη την οποία επικαλείται Ιταλός  ο οποίος  φαίνεται να διεκδικεί ένα κομμάτι από την πίτα.

Πρόκειται για τον  Ιταλό επιχειρηματία, Μάρκο Ντι Νούντσιο, με καταγωγή από το Τορίνο, ο οποίος ισχυρίζεται πως σε μία διαθήκη που συνέταξε ο «Καβαλιέρε» στις 21 Σεπτεμβρίου του 2021 στη μακρινή Κολομβία, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός του άφησε ένα σημαντικό μερίδιο της περιουσίας του στην Καραϊβική, αλλά και στην εταιρία του Fininvest.

  • Η διαθήκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν αρχικά προγραμματισμένο να ανοιχτεί την περασμένη  Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023, αλλά για «τεχνικούς» λόγους, όπως ειπώθηκε, η διαδικασία αναβλήθηκε.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εντεταλμένου συμβολαιογράφου Αρίγκο Ροβέντα στην ιταλική εφημερίδ  «La Stampa», απομένει να ολοκληρωθούν ακόμη κάποιες πράξεις απογραφής της τεράστιας περιουσίας του Μπερλουσκόνι (που υπολογίζεται γύρω στα 6 δισ. ευρώ) και να συγκεντρωθούν κάποια αποδεικτικά έγγραφα.

Ποιος είναι ο Μάρκο Ντι Νούντσιο

Ο Μάρκο Ντι Νούντσιο, άγνωστος στο ευρύ κοινό,  είναι επιχειρηματίας στον ναυπηγικό τομέα και μέλος των Comites (αντιπροσωπευτικό όργανο της ιταλικής κοινότητας σε διάφορες χώρες) στην Κολομβία όπου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά.

Στην Ιταλία έγινε γνωστός ως υποψήφιος για τη δημαρχία το 2010 στο Sestriere και το 2011 στο Τορίνο με το «σχήμα Μπούνγκα Μπούνγκα».

  • Λέγεται, μάλιστα, ότι είναι άνθρωπος που επιμελούταν τη λίστα των συμμετεχόντων στα πάρτι «Μπούνγκα Μπούνγκα» του «Καβαλιέρε».

Η διαθήκη που ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια του είναι υπογεγραμμένη από τον Μπερλουσκόνι με ημερομηνία 21 Σεπτεμβρίου 2021. Ο ιταλικός Τύπος λέει ότι δημοσιεύτηκε πριν από τέσσερις ημέρες από την καγκελαρία του υπουργείου Εξωτερικών της Κολομβίας.

Σύμφωνα με το ιταλικό νομικό σύστημα, δεν μπορεί να ισχύσει μέχρι να κατατεθεί στο συμβολαιογραφικό αρχείο και υπό την προϋπόθεση ότι το έντυπο της διαθήκης είναι αυθεντικό.

Τί αφήνει ο Σίλβιο στην “κολομβιανή” διαθήκη

Στον Μάρκο Ντι Νούντσιο, με βάση το κείμενο της διαθήκης που ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια του, ο Σίλβιο του φέρεται … καλύτερα κι απ’ την οικογένειά του,   αφού τού αφήνει: το 2% της Fininvest, 26 εκατ. ευρώ σε μετρητά, το περίφημο γιοτ 42 μέτρων «Principessa Vai Via» με σημαία Μονακό, όλα τα υπόλοιπα σκάφη του (!) καθώς και όλες τις βίλες που διέθετε ο Μπερλουσκόνι στην Καραϊβική, ειδικότερα στην Αντίγκουα και στις Αντίλλες.

«Προτείνω τον κ. Μάρκο Ντι Νούντσιο  ως κληρονόμο για να μπορέσει να διαθέσει το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ μετά τον θάνατό μου στο έργο της ανύψωσης της πολιτικής δομής της Forza Italia και των συλλόγων Forza Silvio στην Κολομβία», φέρεται να αναφέρεται στη διαθήκη.

  • Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι κάνουν την εμφάνισή τους – βάσει της μυστικής διαθήκης – και 24.000 [!!!] έργα τέχνης που είχε αγοράσει ο Μπερλουσκόνι σε δημοπρασίες, καθώς κι ένας κρυφός τραπεζικός λογαριασμός όψεως στο Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Σημαντικό να αναφερθεί είναι και το γεγονός ότι ο Μάρκο Ντι Νούντσιο επικαλείται τη δημοσίευση προ ημερών της μυστικής διαθήκης Μπερλουσκόνι από το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας, προκειμένου να αναγνωριστεί από τις ιταλικές αρχές.

Με πληροφορίες από breakinglatest.news

Είναι πολλά τα ρούβλια… Ανενδοίαστος ο Γκέρχαρντ Σρέντερ υπερασπίζεται την επικερδή φιλία του με τον Πούτιν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: