Το μασκαραλίκι που ονομάζεται ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού: Η Eurovision και το εθνικό ατόπημα της πρώην “Πρώτης Κυρίας” της Κύπρου

FILE PHOTO: epa10626374 The winner of the 67th Eurovision Song Contest, Loreen from Sweden holds the trophy at the M&S Bank Arena in Liverpool, Britain. EPA, ADAM VAUGHAN




Του ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (ΝΤΙΝΟΥ) ΑΥΓΟΥΣΤΗ, Λάρισα

Μεγάλη συζήτηση έγινε για τον τρόπο που η κριτική επιτροπή της Ελλάδας βαθμολόγησε το τραγούδι της Κύπρου στον τελευταίο διαγωνισμό της Eurovision.

Κάθε χρόνο το μόνο ενδιαφέρον σε αυτό το μασκαραλίκι που ονομάζεται ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού ήταν η βαθμολογία που αντάλλασαν Ελλάδα και Κύπρος.

Φέτος όμως δεν υπήρχε Ελλαδική συμμετοχή. Και προς μεγάλη έκπληξη η κριτική επιτροπή της Ελλάδας βαθμολόγησε το τραγούδι της Κύπρου με τέσσερις μόνο βαθμούς, σε αντίθεση με τον κόσμο που ψήφισε απολύτως αδελφικά.

Το πιο τραγικό όμως ήταν μια δήλωση που ακολούθησε από την πρώην πρώτη κυρία της Κύπρου: «Χάρηκα να σας πω», έγραψε η κ Βασιλείου «που πήραμε μόνο 4 πόντους από την Ελλάδα. Αρχίσαμε να απολακτιζόμαστε από τη μητέρα Ελλάδα – ερωτηματικό».

  • Απολακτιζόμαστε; Το έγραψε άραγε επίτηδες ή τόσα είναι τα ελληνικά της κ. Βασιλείου; Διότι αν ήξερε τι έγραφε, μάλλον αυτήν πρέπει να πάρουμε με τις κλωτσιές.

Η Ανδρούλλα Βασιλείου είναι η σύζυγος του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου. Και όπως έλεγαν κάποτε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., σχολιάζοντας όλους τους άσημους που έγιναν διάσημοι κάτω από τις φτερούγες του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, δεν θα την ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας αν ο σύζυγος της δεν είχε αναρριχηθεί από το πουθενά στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Έκτοτε η κυρία Αντρούλλα (Αντρούλλα μου την αποκαλεί ο Γιώργος Βασιλείου) βρίσκεται διαρκώς στο προσκήνιο καταλαμβάνοντας το ένα αξίωμα μετά το άλλο. Παντός καιρού η κ. Βασιλείου, η οποία: Εξελέγη δυο φορές βουλευτής και στη συνέχεια διορίστηκε επίτροπος από τον την αριστερή κυβέρνηση του μ. Δημήτρη Χριστόφια και παρέμεινε επίτροπος και για δεύτερη θητεία!

Στις 4 Νοεμβρίου του 2021, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, διορίστηκε στη θέση της αντιπροέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η θητεία της θα βρίσκεται σε ισχύ από τις 15 Νοεμβρίου 2021 μέχρι τις 4 Μαΐου 2024.

Το σαθρό και αδίστακτο σύστημα πολιτικής διαπλοκής, εξάρτησης και συναλλαγής που νέμεται τον τόπο ανακυκλώνεται αενάως, αναπαράγεται και εκδιπλώνεται με εύνοιες, διορισμούς, παροχές και διευκολύνσεις μόνο για όσους την υπηρετούν και την εξυπηρετούν, έγραψε επί τούτου πολύ εύστοχα ο Σάββας Ιακωβίδης.

Υστερόγραφο: Κατ΄ ακρίβεια απογαλακτίζομαι σημαίνει μαθαίνω ένα βρέφος να τρέφεσαι  με άλλες τροφές εκτός από το μητρικό γάλα, σταματώ το θηλασμό   –  μεταφορικά απεξαρτώ κάποιον από την ανάγκη  για διαρκή φροντίδα….. Στη περίπτωση μας η κυρία Αντρούλλα συστήνει απομάκρυνση από την Ελλάδα, τον εθνικό κορμό δηλαδή. Ο εθνομηδενισμός έγινε πολύ της μόδας δυστυχώς!

*Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Καθηγητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Από το Μονάγρι Λεμεσού
[email protected]

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Η αποχή είναι για άλλη μια φορά ο μεγάλος νικητής των εκλογών: Ήταν πραγματικά πρωτοφανές για την Ελλάδα το αποτέλεσμα στην κάλπη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: